Передплата 2024 «Добра кухня»

Гарбузовий кекс

Пісні кулінарні експерименти

320 г борошна, 250−300 г гарбузо­вого пюре, 180−190 г цукру, 100 мл олії, 1 ч. ложка соди, 50 г родзинок, цукатів, 50 г горіхів, 1 ч. ложка імби­ру, кориці.

Гарбузове пюре. Зварити гарбуз з невеликою кількістю води, злити воду і розім’яти гарбуз товкачем. Можна за­пекти скибочки гарбуза у духовці, а потім збити м’якоть блендером.

У мисці змішати гарбузове пюре, олію та цукор. Збити масу блендером до однорідності. Додати соду, погашену яблучним оцтом або лимонним соком, а також борошно. За бажання можна до­дати в тісто мелену корицю або імбир, можна і те, й інше. Перемішати тісто, воно має бути густим. Додати горіхи та цукати, знову перемішати.

Застелити форму 10×21 см пергамен­том, викласти тісто.

Духовку розігріти до 170 °C і випікати пісний гарбузовий кекс 40−45 хв. Готов­ність перевірити дерев’яною шпажкою, вона має бути сухою. Охолоджений кекс можна посипати цукровою пудрою, по­крити глазур’ю або полити розтопленим шоколадом. Розрізати кекс на шматочки та подати до столу.

Більше рецептів тут

Схожі новини