Передплата 2024 «Добра кухня»

Рогалики з повидлом

Простий рецепт смачних рогаликів

Інгредієнти:

  • вершкове масло (73,5%) — 200 г;
  • цукор — 75 г;
  • сметана (20%) — 300 мл;
  • пшеничне борошно вищого гатунку — 480 г;
  • сода — 1,5 ч. л.;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • повидло — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Перетріть масло з цукром до однорідної маси, додайте сметану та борошно, змішане з содою і сіллю. Замісіть тісто. Покладіть на 15−20 хвилин в холодильник.
  2. Тісто розділіть на 2 частини, з кожної розкачайте круглий пласт завтовшки 5 мм. Пласти наріжте на трикутники потрібного розміру.
  3. На широку частину покладіть повидло, залишаючи скраю отвір приблизно в 1 см.
  4. Зверніть трикутники в трубочки, починаючи з широкого краю. Вузький край зафіксуйте під рогаликом.
  5. На застелене пергаментом деко викладіть рогалики. Випікайте 15−20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
  6. Готові рогалики посипте цукровою пудрою.

Читайте також: Рецепт найпростішого сирного печива

Схожі новини