Передплата 2024 «Добра кухня»

Рецепт найпростішого сирного печива

Євген Клопотенко поділився рецептом сирного печива

Інгредієнти для печива:

  • Сир — 250 г
  • Борошно — 150 г
  • Масло вершкове — 60−70 г
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Розпушувач — ½ ч. л.

Покрокове приготування випічки

Духовку розігрійте до 180 градусів в режимі нижнього і верхнього нагріву. Якщо такого режиму у вас немає, використовуйте стандартний режим. 60 г вершкового масла нагрійте до кімнатної температури, 150 г борошна просійте через сито, щоб тісто було більш пишним.

У невелику миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте борошно, сіль, розпушувач і перемішайте. Додайте 250 г сиру і добре перемішайте до отримання однорідної маси.

Сформуйте печиво руками, надаючи йому довільну форму, найпростіша — кругла.

Головне, щоб розмір печива не був занадто маленьким, інакше воно сильно пересохне. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть їх соняшниковою олією.

Викладіть печиво на деко з пергаментом і випікайте 15−20 хвилин, поки воно не стане золотистого кольору.

Читайте також: Смачний і низькокалорійний збитий кекс у горнятку

Схожі новини