Ньокі зі шпинатом
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447041/noki-shpynat.jpg)
- 500 г замороженого шпинату
- 250 г натертого білого хліба
- 2 яйця
- 200 г рікоти
- 2 ст. ложки твердого сиру
- близько 0,5 склянки молока
- вершкове масло
- 2−3 листки шавлії
Розморозити шпинат. Відтиснути зайву воду.
Покласти шпинат у кухонний комбайн, додати трохи молока і подрібнити. Стежити за консистенцією
і потрохи додавати молоко. Готова маса має бути однорідною, але не надто рідкою.
У великій мисці змішати шпинат і натертий хліб (2−3-денної давності). Потім додати решту інґредієнтів і ретельно перемішати. Якщо маса надто густа, додати молоко. Якщо надмірно рідка — додати ще натертого хліба.
На край стільниці насипати трохи натертого сиру.
Розділити тісто на кілька частин і скачати ковбаски.
Нарізати їх на шматочки, 2−2,5 см завтовшки, і надати овальної форми.
У пательні розтопити масло. Викласти шавлію і ньокі, обсмажувати близько 1−2 хв, поливаючи маслом. Перед подачею посипати ньокі натертим сиром.