Передплата 2024 «Добрий господар»

Ньокі зі шпинатом

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г замороженого шпинату
  • 250 г натертого білого хліба
  • 2 яйця
  • 200 г рікоти
  • 2 ст. ложки твердого сиру
  • близько 0,5 склянки молока
  • вершкове масло
  • 2−3 листки шавлії

Розморозити шпинат. Відтиснути зайву воду.

Покласти шпинат у кухонний комбайн, додати трохи молока і подрібнити. Стежити за консистенцією

і потрохи додавати молоко. Готова маса має бути однорідною, але не надто рідкою.

У великій мисці змішати шпинат і натертий хліб (2−3-денної давності). Потім додати решту інґредієнтів і ретельно перемішати. Якщо маса надто густа, додати молоко. Якщо надмірно рідка — додати ще натертого хліба.

На край стільниці насипати трохи натертого сиру.

Розділити тісто на кілька частин і скачати ковбаски.

Нарізати їх на шматочки, 2−2,5 см завтовшки, і надати овальної форми.

У пательні розтопити масло. Викласти шавлію і ньокі, обсмажувати близько 1−2 хв, поливаючи маслом. Перед подачею посипати ньокі натертим сиром.

Більше рецептів тут

Схожі новини