Передплата 2024 «Добра кухня»

Салати прикрашає квітами із... сиру

У сучасній кулінарії дизайн страв перетворився на справжнє мистецтво

Зо­крема, тернополянка Люд­мила Круп’як виготовляє зі сиру різнокольорові їстівні квіти, якими прикрашає салати, канапки тощо.

Каже, що це хороша ідея для тих, хто лю­бить солоні (а не со­лодкі) торти. Створюючи їс­тівні шедеври, пані Людмила використовує різноманітні техніки. Вона охоче ділиться власними секретами.

Звичайні плавлені сирки креативна жінка розмальо­вує харчовими барвниками, а також соком буряків чи морк­ви. Отриману кольорову масу поміщає у кулінарні пакети й ставить у холодильник для застигання. Згодом витискує

її на пергамент і вправними ру­хами формує пелюстки квіток.

Далі свої витвори викладає на салат, водночас додає зелені листки. Тоді улюблена багатьма «шуба» виходить красивою та оригінальною.

Для виготовлення квітів в ін­шій техніці — скульптурній плас­тиці — майстриня тре на тертці сир твердих сортів. Відтак роз­минає і формує кульки, які з до­помогою маленької формочки у вигляді листочка перетворює на пелюстки півонії. Ними можна прикрашати салат олів’є.

Читайте також: Шпараги, мушлі, стейки… прямо на велосипеді

Схожі новини