Передплата 2024 «Добрий господар»

Шпараги, мушлі, стейки… прямо на велосипеді

У Данії велосипедну культуру поєднали з вишуканою кухнею

Кухар із Данії просто неба готує страви данської кухні і показує людям місто. Люди насолоджуються велопрогулянкою і отримують обід із 5 страв. Про це розповіла «Німецька хвиля».

Морген Крайгер-Вульф з Копенгагена каже: «Мені подобається їздити на моєму „кухонному“ велосипеді, готувати на ньому їжу для людей і водночас показувати їм місто».

Морген влаштовує охочим кулінарні тури Копенгагеном, який ще називають меккою велосипедів. Протяжність велодоріжок у Копенгагені — 400 км.

Кухар готує страви прямісінько на вантажному велосипеді. Для цього він власноруч переобладнав байк під кухню. Усе надзвичайно компактно. Є плита, є холодильники. Морген навчався куховарити у найкращих ресторанах Лондона, Женеви і Копенгагена. Та й досвід куховаріння просто неба у нього теж чималенький — близько 20 років.

«У моєму мініресторані всі ролі я виконую сам. Це мені дуже подобається», — зазначає кухар. Для кожної страви обирає іншу локацію.
Ця ідея чудово показує особливості «нової скандинавської кухні». Філософія скандинавської кухні передбачає використання якнайбільшої кількості місцевих і свіжих інгредієнтів. Деякі з цих інгредієнтів кухар збирає дорогою. Для прикладу, на узбіччі дороги росте дикий часник. Або зриває квіти для прикрашання основної страви меню — стейка.

«Тут виникає особлива атмосфера близько один до одного, разом їсте. Група знайомиться один з одним. У цьому насправді є щось особливе, динамічне», — розповідає Морген.

Чи ви б поїхали на такий обід, якби такий був у Львові?

Читайте також: Простий рецепт смачного печива з яблуками і горіхами

Схожі новини