Передплата 2024 «Добрий господар»

Картопляні котлети: класичний рецепт

Котлети з картоплі завжди виходять смачними і незвичайними

Інгредієнти:

  • Очищена і крупно нарізана картопля — 400 г
  • Вершкове масло — 150 г (50 г для пюре, 100 г — для смаження)
  • Крохмаль — 1 ст. л
  • Сіль, чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю в киплячій підсоленій воді. Злийте воду і зробіть пюре з вершковим маслом і крохмалем. Додайте сіль і перець за смаком. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Розтопіть трохи масла у великій сковороді на середньому вогні. Викладіть акуратно по великій ложці картопляного пюре, сильно приминаючи і утворюючи коло.

Обсмажуйте на слабкому вогні 3−4 хвилини, поки котлети не підрум’яняться, переверніть і смажте ще 2−3 хвилини. Перекладіть готові котлети на застелене папером для випікання деко.

Запікайте котлети 5−7 хвилин до хрусткої скоринки. Перекладіть котлети на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу!

При бажанні можна додати в картопляні котлети попередньо обсмажений до готовності фарш. Для цього формуєте котлети, вкладаючи його всередину.

Смачного!

Читайте також: Ніжні котлети з сиром

Схожі новини