Пиріжки з капустою: особливий рецепт

Як швидко і просто приготувати смачні пиріжки з капустою

Рецептом пиріжків поділився Євген Клопотенко.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна (+2 ст.л. для опари)
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 100−150 мл теплої води
  • 20−25 г дріжджі (свіжі/живі/пресовані)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 жовток

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г квашеної капусти
  • ¼ білокачанної капусти
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 ст. рослинної олії
  • 1 ч.л. зерен коріандру
  • за смаком сіль та перець

Приготування:

Приготуйте опару для тіста: розчиніть у суміші теплої води та молока 20−25 г дріжджів. Температура води та молока має бути в районі 40 градусів, щоб ріжджі добре спрацювали. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, скористайтеся інструкцією на упаковці. Додайте цукор, 2 ст. л. борошна та перемішайте. Залишіть опару приблизно на 20 хвилин, до утворення «шапочки».

Для тіста змішайте борошно, опару, сіль, яйце та олію. Замісіть дуже м'яке пластичне тісто. Залежно від розміру яєць та властивостей борошна вам знадобиться різна кількість рідини. Якщо ви бачите, що тісто виходить недостатньо пластичним, можна додати трохи води

Сформуйте з тіста кулю, покладіть у миску та накрийте рушником. Залишіть у теплому місці для підйому на 30−40 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на невеликій кількості олії. Наріжте свіжу капусту і відправте її до цибулі. Припустіть до м'якості та прозорості протягом 10 хвилин.

Додайте в сковороду квашену капусту та тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте зерна коріандру, посоліть і поперчіть до смаку і перемішайте. Залишіть начинку остигати.

Обімніть тісто, що піднялося, і зліпіть пиріжки з капустою. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.

Змастіть пиріжки яєчним жовтком і випікайте в духовці за температури 180 °C протягом 20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Спеції, що піднімуть настрій в холоднечу

Схожі новини