Передплата 2024 «Добра кухня»

Ласощі від Даринки

Рецепт від читачів "Доброї кухні"

Восьмирічна Даринка Завалін вже неабияка господиня. Для батьків і сестричок — Юлі та Вікторії — приготувала дуже смачний та ароматний яблучний пиріг.

Яблучний пиріг

  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • ¼ ч. ложки солі
  • 80 мл соняшникової олії
  • 150 мл сметани 20%
  • 250 г борошна
  • 2 ч. ложки розпушувача
  • 4 яблука

Яйця збити з цукром і ванільним цукром на пухку масу, олію змішати зі сметаною. Вимішати обидві маси, потрохи додати борошно і розпушувач.

Перемішати. Додати 2 яблука, нарізані часточками, вимішати. Вилити тісто у форму діам. 24 см, розрівняти.

Решту яблук нарізати дуже тонкими часточками, викласти по колу, занурюючи у тісто, щоб трохи заходили одна за одну. Випікати при 190 °C 1 год.

За бажання охололий пиріг посипати цукровою пудрою.

Готуйте також: Надзвичайна шарлотка: рецепт

Схожі новини