Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Надзвичайна шарлотка: рецепт

Рецепт, що допоможе швидко приготувати смачну шарлотку

Рецептом поділився Ектор Хіменес-Браво, пише НВ.

Інгредієнти (для пирога діаметром 22 см):

  • яблука (бажано кислі) — 500−600 г
  • цукор — 160 г
  • борошно — 160 г
  • яйця — 4 великі (або 5 маленьких)
  • сіль — 1 щіпка

Приготування

  1. Нарізаємо яблука скибочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
  2. Збиваємо яйця з цукром і 1 щіпкою солі на світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію вінчиком — якщо вона залишається видимою протягом 1−2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром уже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
  3. Просіваємо борошно в яєчно-цукрову суміш й акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
  4. Форму вистилає пергаментом або змащуємо вершковим маслом, притрушуємо борошном. Виливаємо половину тіста, викладаємо половину яблук, зверху заливаємо тістом і викладаємо решту яблук.
  5. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, акуратно перемішати і потім викласти всю масу у форму для випікання.
  6. Випікати протягом 25−40 хвилин при температурі 180 градусів. Кожна духовка пече по-різному, перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою.

Смачного!

Читайте також: Котлети гомельські

Схожі новини