Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мамині оладки – найсмачніші

Рецепт від читатчів "Доброї кухні"

Юлія Дмитрук із села Здовбиця, що на Рівненщині, синочку Владиславу залюбки готує солодкі оладки, які він обожнює. Часто доповнює їх шматочками яблук, груш, натертим гарбузом… Так улюблені ласощі стають ще кориснішими.

Оладки на кефірі

  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • ½ ч. ложки солі
  • 350 мл кефіру
  • 1 ч. ложка соди
  • 350 г борошна
  • олія — для смаження
  • джем, варення, фруктове пюре, мед або сметана — для подачі

Яйця з двома видами цукру і сіллю збити вінчиком до однорідної консистенції.

Влити кефір і всипати соду, швидко розмішати, щоб суміш трохи збільшилась в об’ємі.

Борошно просіяти і частинами всипати в рідку суміш, добре розмішати і залишити тісто на 20 хв. Консистенція тіста має бути, як густа сметана.

Пательню з олією розігріти і столовою ложкою викласти тісто, смажити на середньому вогні по 2 хв з кожного боку.

Подавати можна з джемом, варенням, фруктовим пюре, медом або сметаною.

Дуже смачні такі оладки, якщо їх посмажити на кокосовій олії, тоді тісто вбирає менше жиру і має неймовірний аромат кокосу.

Готуйте також: Як приготувати домашній майонез

Схожі новини