Передплата 2024 «Добрий господар»

Як приготувати домашній майонез

Майонез по-домашньому буде чудовим доповненням до різних страв

Інгредієнти:

  • 150−180 мл олії
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • 0,25 чайної ложки солі

Приготування

  1. Цукор з'єднати із сіллю, влити лимонний сік та перемішати.
  2. У склянку для блендера влити олію, додати підготовлену суміш, гірчицю і вбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.
  3. Блендер занурити в склянку до упору таким чином, щоб він повністю покрив жовток і почати збивати майонез, перші 10−15 секунд не відриваючи блендер від дна склянки.
  4. Коли соус почне густішати, не припиняючи збивання, блендер слід кілька разів повільно підняти і опустити, не піднімаючи його над поверхнею.

Читайте також: Без шкоди для фігури: як приготувати дієтичний пиріг з яблуками

Схожі новини