Передплата 2024 «Добрий господар»

Для майбутнього футболіста

Рецепти від читачів

Наталя Гавчик з смт Великий Любінь, що на Львівщині, спекла для сина Олежика (на фото Олежик з сестрою Мартою) на день народження торт, у якому відобразила усі його захоплення і бажання. Хлопчина захоплюється футболом, тож і торт був, як кажуть, футбольний.

  • 4 яйця
  • 120 г борошна
  • 120−150 г цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1,5 ст. ложки порошку какао
  • 3 банани
  • 500 г сметани 20%

У глибоку миску розбити яйця, почати збивати їх вінчиком або міксером.

Додати цукор і ванільний цукор, збити до утворення пухкої маси.

Борошно просіяти з розпушувачем через сито, додати його у яєчну масу, акуратно перемішуючи силіконовою лопаткою.

Потім всипати какао, яке теж краще просіяти. Акуратно вимішати. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану і бути без грудочок.

Заздалегідь розігріти духовку до 180 °C.

Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Поставити у гарячу духовку на 20−30 хв. Перед тим, як вийняти форму з духовки, переконатися, чи спечений бісквіт — встромити дерев"яну шпажку або зубочистку, якщо вона вийшла з коржа сухою, бісквіт готовий. Бісквіт залишити вистигати і приготувати крем.

Змішати у глибокій мисці жирну сметану з цукром. Збивати міксером, поки цукор не розчиниться повністю.

Банани почистити, нарізати невеликими кружальцями. Замість банана можна використати, наприклад, вишні без кісточок або ягідний джем.

Готовий бісквіт розрізати на 3 або 4 коржі. Один корж викласти на блюдо, змастити сметанним кремом, зверху — кружальця банана. На нього викласти другий корж, який також змастити кремом і викласти бананові кружальця. Так повторити з третім і четвертим коржами. Зверху та з боків торт також змастити кремом, декорувати до смаку — ягодами, фруктами або готовими цукровими прикрасами.

Поставити торт у холодильник хоча б на 2 години, щоб коржі добре просочилися.

Готуйте також: Кекс з сухофруктами і ягодами

Схожі новини