Кава по-турецьки з коньяком

Смачний рецепт

Алкоголь у каву по-східному додають рідко: позначився вплив мусульманських релігійних заборон. Але все-таки деякі рецепти передбачають ароматизацію кави чимось міцним. Пропонований напій — якраз такий виняток.

  • 1 ст. ложка збитих вершків від 30%
  • 125 мл кави по-турецьки
  • 30 мл коньяку
  • дрібка апельсинової цедри
  • або 1−2 краплі апельсинової есенції

Приготувати каву по-турецьки, підсолодивши до смаку. Збити вершки на піну.

Налити каву в чашку через ситечко, додати коньяк, апельсинову цедру або есенцію, розмішати. Зверху покласти кульку прохолодних збитих вершків.

Готуйте ще: Кава желато

Схожі новини