Кава по-турецьки з коньяком
Смачний рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446523/kava-po-turetsky.jpg)
Алкоголь у каву по-східному додають рідко: позначився вплив мусульманських релігійних заборон. Але все-таки деякі рецепти передбачають ароматизацію кави чимось міцним. Пропонований напій — якраз такий виняток.
- 1 ст. ложка збитих вершків від 30%
- 125 мл кави по-турецьки
- 30 мл коньяку
- дрібка апельсинової цедри
- або 1−2 краплі апельсинової есенції
Приготувати каву по-турецьки, підсолодивши до смаку. Збити вершки на піну.
Налити каву в чашку через ситечко, додати коньяк, апельсинову цедру або есенцію, розмішати. Зверху покласти кульку прохолодних збитих вершків.
Готуйте ще: Кава желато