Передплата 2024 ВЗ

Домашній бургер: простий рецепт

Улюблений бургер можна приготувати в домашніх умовах

Як приготувати домашній бургер з котлетою, розповів кулінар Сергій Джуренко.

Інгредієнти для домашнього бургера:

  • Булочки для гамбургера — 4 шт.
  • Свинина — 150 г
  • Яловичина — 150 г
  • Яловичий жир — 1 ст. л.
  • Плавлений сир чеддер в плівці — 4 шт.
  • Мариновані корнішони — 5−6 шт.
  • Солодкий білий лук — 1 шт.
  • Помідор — 1 шт.
  • Лист салату-латук — 8 шт.
  • Сіль, чорний перець, паприка
  • Майонез, маринад від корнішонів, гірчиця з цілими зернами, сіль, caxap, паприка, гранульований часник

Покрокове приготування бургера

Візьміть найгостріший ніж і розріжте булочку на три частини. Кожну потрібно трохи обсмажити — у тостері або на сухій сковороді (по 1 хвилині з кожного боку).

Верхню сторону, ту, що з кунжутом, і низ підсмажувати не потрібно.

Двічі подрібніть м'ясо на м'ясорубці. Якщо воно недостатньо жирне, додайте яловичий жир. І ніяких яєць або хліба.

Посоліть, поперчіть фарш, додайте трохи солодкої сухої паприки — 0,5 ч. л. Ретельно перемішайте.

Сформуйте чотири котлети за допомогою двох обробних дощок, поліетилену і круглого циліндра (такого, який зазвичай застосовується для формування заготовок з тіста для пельменів).

Для цього розплескайте рукою фарш на дощечку встелену поліетиленом, накрийте другою такою же дощечкою з поліетиленом. Притисніть і обріжте формою по діаметру нашої булки (трохи більше, оскільки котлета на 1−2 см усмажиться). Підсумкова товщина котлети для бургера повинна бути 8−10 мм.

Обсмажте котлети на сухому грилі або сковорідці протягом 3−4 хвилин з кожного боку.

Приготуйте соус для бургера. Візьміть 3 ст. л. майонезу, до яких додайте 1 ч. л. готової негострої гірчиці c насінням (французької, або діжонської). Додайте дрібку солі і 0,5 ч. л. червоного солодкого перцю, 1 ч. л. цукру і дрібно нарізані корнішони, щіпку гранульованого сухого часнику і перемішайте.

Далі розведіть соус маринадом з баночки c корнішонами до стану кефіру. Соус має бути відчутно кислим і пряним.

Сформуйте бургер. Поріжте невеликий стиглий помідор тонкими кружечками, білий солодкий лук — соломкою, замаринуйте в соку лимона або виноградному оцті. Наріжте корнішони.

Змастіть всі внутрішні частини булки соусом не шкодуючи.

Розкладіть поверх середньої частини булочки тонко нарізані корнішони, посипте цибулею, викладіть зверху 3−4 кружальця помідора. Потім 2 листочка салату-латуку. Накрийте овочі верхньою частиною булочки.

Покладіть котлету на нижню частину булочки, а зверху — скибочку сиру. Накрийте верхньою сформованою частиною.

Ваш ідеальний домашній бургер готовий!

Читайте також: Ледачий рис: простий рецепт

Схожі новини