Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Овочеве рагу по-дублінськи

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 250 г бекону
  • 1 ч. ложка олії
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 600 г свинячих ковбасок (сирих, у натуральній оболонці)
  • 4 зубчики часнику
  • 2 морквини
  • 6 середніх картоплин
  • 2 лаврові листки
  • 2−3 гілочки чебрецю
  • петрушка — до смаку
  • чорний мелений перець — до смаку
  • сіль — до смаку

Бекон нарізати невеликими шматочками, свинячі ковбаски розрізати впоперек надвоє, якщо вони дуже довгі, на три частини.

Розігріти в гусятниці або іншому товстостінному посуді олію, додати бекон і обсмажувати його до золотистого кольору, але дуже не підсмажувати.

Додати до бекону посічену цибулю і готувати приблизно 4−5 хв до зміни кольору цибулі. Перекласти в гусятницю ковбаски і обсмажити, помішуючи, поки не з’явиться скоринка. На це піде близько 3−5 хв.

Слідом додати посічений часник, чебрець (якщо немає свіжого, замінити сушеним — ½ ч. ложки) і лаврове листя. Розмішати і додати грубо нарізані моркву і картоплю. Посолити і поперчити до смаку, залити водою, щоб вона майже покривала овочі. Довести до кипіння на великому вогні, після чого перенести гусятницю в розігріту до 160 °C духовку, накрити кришкою і млоїти 50 хв, поки картопля і ковбаски не зарум’яняться.

Готове рагу дублінський кодл розкласти у тарілки і посипати посіченою петрушкою.

Більше рецептів тут

Схожі новини