Овочеве рагу по-дублінськи
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446199/rahu-ovocheve.jpg)
- 250 г бекону
- 1 ч. ложка олії
- 1 ріпчаста цибулина
- 600 г свинячих ковбасок (сирих, у натуральній оболонці)
- 4 зубчики часнику
- 2 морквини
- 6 середніх картоплин
- 2 лаврові листки
- 2−3 гілочки чебрецю
- петрушка — до смаку
- чорний мелений перець — до смаку
- сіль — до смаку
Бекон нарізати невеликими шматочками, свинячі ковбаски розрізати впоперек надвоє, якщо вони дуже довгі, на три частини.
Розігріти в гусятниці або іншому товстостінному посуді олію, додати бекон і обсмажувати його до золотистого кольору, але дуже не підсмажувати.
Додати до бекону посічену цибулю і готувати приблизно 4−5 хв до зміни кольору цибулі. Перекласти в гусятницю ковбаски і обсмажити, помішуючи, поки не з’явиться скоринка. На це піде близько 3−5 хв.
Слідом додати посічений часник, чебрець (якщо немає свіжого, замінити сушеним — ½ ч. ложки) і лаврове листя. Розмішати і додати грубо нарізані моркву і картоплю. Посолити і поперчити до смаку, залити водою, щоб вона майже покривала овочі. Довести до кипіння на великому вогні, після чого перенести гусятницю в розігріту до 160 °C духовку, накрити кришкою і млоїти 50 хв, поки картопля і ковбаски не зарум’яняться.
Готове рагу дублінський кодл розкласти у тарілки і посипати посіченою петрушкою.
Більше рецептів тут