Передплата 2024 ВЗ

Класичний кодл

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г ковбасок зі свинини
  • 200 г копченого бекону
  • 500 г картоплі
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 2 морквини
  • 2 літри м’ясного бульйону
  • 1 пучок зелені петрушки
  • сіль, чорний перець — до смаку

Свинячі ковбаски (їх можна взяти кількох видів, головне, щоб вони були свинячими) залити водою, поставити на вогонь, варити 10−15 хв.

Цибулю нарізати кубиками, бекон — соломкою, ковбаски — шматочками, моркву — кільцями, картоплю — великими шматочками.

У пательні на середньому вогні обсмажити бекон.

До бекону додати цибулю, обсмажувати разом.

До обсмаженого бекону та цибулі додати шматочки ковбаски, вимкнути вогонь, перемішати. Залишити на 8−10 хв.

У форму для запікання викласти моркву і картоплю.

Зверху — обсмажений бекон з цибулею і ковбасками. Трохи посолити, поперчити. Залити бульйоном. Накрити кришкою. Поставити в духовку, розігріту до 160 °C, на 1,5 год.

Потім зняти кришку і запікати ще 15 хв. Кодл підрум’яниться і стане неймовірно апетитним.

Розкласти кодл у тарілки, посипати дрібно нарізаною петрушкою.

Більше рецептів тут

Схожі новини