Передплата 2024 ВЗ

Пиріг з шоколадом та гарбузом: осінній рецепт

Як приготувати шоколадний пиріг із гарбузом

Для цього пирога шоколадне пісочне тісто готується за рецептом відомого італійського кондитера Ернсто Кнама.

Про це пише Zaxid.net.

Інгредієнти (для форми діаметром 24 см)

Для коржа
  • масло 125 гр
  • цукор 125 гр
  • яйце 1 шт.
  • сіль дрібка
  • ванільний цукор 0,5 ч.л.
  • розпушувач для тіста 2 ч.л.
  • борошно 200 гр
  • какао темне 2 ст. л.
Для начинки
  • гарбуз без насіння та шкірки 400 гр
  • печиво амаретті 80 гр
  • молоко 200 мл
  • масло 30 гр.
  • мед 1 ст.л.
  • яйця 2 шт.
  • кориця 1 ч. л.
  • коричневий цукор для присипки

Починаємо з тіста. Добре перетерти м'яке масло з цукром та додати ванільний цукор. Додати яйце, какао, розпушувач, борошно та сіль. Це тісто не потребує тривалого замісу, достатньо просто поєднати всі інгредієнти. Зліпити з тіста кулю, загорнути у плівку та покласти в холодильник мінімум на 3 год.

Тепер начинка. Гарбуз порізати на невеликі кубики та відварити у молоці, додавши масло та мед. Коли гарбуз стане м'яким, перетерти його в пюре.Охолодити. Яйця трохи збити та додати до гарбуза. Печиво амаретті поламати на шматки (не подрібнювати у блендері!) та додати до гарбузового пюре разом із корицею. Добре перемішати.

Форму для випікання застелити пергаментом. Дістати тісто з холодильника, покласти на стіл або дошку між двома аркушами пергаментного паперу та розкатати тоненько, до 0,5 см. Робити це треба швидко. Не слід активно брати тісто до рук, адже воно має залишатися холодним.

Зняти пергамент (спочатку — верхній лист пергаменту, потім перевернути, покласти тісто до форми та зняти другий аркуш пергаменту). Розправити тісто у формі, проколоти у кількох місцях виделкою. Покласти начинку. Посипати коричневим цукром. Поставити у духовку, розігріту до 180 °C на 35−40 хв. Охолоджувати, не виймаючи з форми.

Смачного!

Читайте також: Тренд осені: гарбузовий капучино

Схожі новини