«Равлики» зі сиром
Рецепт від «Доброго господаря»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445712/ravlyky.jpg)
1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 500 г макаронів «равликів», великих, 400 г сиру моцарела, 100 г твердого сиру, ½ банки чорних оливок без кісточок, ½ невеликого пучка базиліку, оливкова олія, сіль і перець — до смаку.
Помити і обсушити овочі. Баклажани нарізати кубиками, посолити, підсмажити на оливковій олії. Викласти їх на паперовий рушник або відкинути в друшляк, щоб стекла олія. Натерти на тертці твердий сир, моцарелу нарізати кубиками. Макарони зварити. Помідори опустити в окріп, вийняти і зняти шкірку, нарізати на дрібні шматочки. Нарізати оливки, обсмажити разом з помідорами, посолити, поперчити, помішуючи, обсмажувати кілька хвилин. До соусу додати варені макарони. Вогнетривку форму злегка змастити олією, викласти шарами: половину макаронів — половину баклажанів — половину моцарели — половину нарізаного базиліку і натертого сиру. Повторити шари. Залити залишками соусу. Запікати при 160 °C 30−35 хв.
Більше рецептів в рубриці «Кухня»