Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Солянка з ковбасою

Рецепт від "Доброго господаря"

1 качан капусти вагою 700−800 г, 400−500 г квашеної капусти, 3 ве­ликі цибулини, 1 маленька головка часнику, 400 г краківської ковбаси, 200 г ковбаси чоризо, 150−200 г коп­чено-вареного бекону, 1 ч. ложка па­прики, сіль, мелений чорний перець, посічена зелень — для подачі.

Злегка промийте квашену капусту хо­лодною водою, відкиньте на друшляк, на­ріжте зручними для їди шматочками. Не відтискайте. Наріжте свіжу капусту тон­кою соломкою, а потім — шматочками за­вдовжки близько 3 см.

Змішайте квашену та свіжу капусту у великій глибокій пательні або сотейнику з товстим дном, трохи посоліть, закрийте кришкою та поставте на невеликий во­гонь. Очистіть цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець. Часник очистіть і наріжте тонкими кружальцями. Усю ков­басу та бекон наріжте кубиками 2×2 см. У пательні на сильному вогні обсмажте бе­кон із цибулею та часником, 5 хв.

Додайте чоризо та краківську, обсма­жуйте, помішуючи, 2−3 хв. Посипте ковба­су з цибулею та часником паприкою, пе­ремішайте і перекладіть до капусти. Якщо в каструлі мало рідини, влийте 100−150 мл окропу, перемішайте. Готуйте на малому вогні під кришкою 30 хв. Подавайте, по­перчивши і посипавши зеленню.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини