Солянка м’ясна класична
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445684/solianka-miasna.jpg)
1 кг яловичої грудинки на кістці, 1 маленький яловичий або телячий язик, 400 г яловичого серця, 200 г свинячої копченої грудинки, 300 г свинячих ковбасок для смаження, 400 г квашених огірків, 200 мл розсолу від квашених огірків, 2 великі цибулини, 4 зубчики часнику, 1 невелика морквина, 2−3 стебла селери, 100 г томатного соусу, 0,5 ч. ложки меленої паприки, 1 ст. ложка суміші перців горошком, сіль.
Для подачі: оливки без кісточок, каперси великі та дрібні, сметана, посічена петрушка, мелений чорний перець.
Покладіть язик у каструлю з киплячою солоною водою, варіть на середньому вогні до м’якості, 1 год. Облийте холодною водою, зніміть шкіру, зріжте під’язичне м’ясо.
У велику каструлю покладіть яловичу грудинку, залийте 3,5−4 л холодної води. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до малого. Посоліть, зніміть піну. Додайте перець горошком, грубо нарізані селеру та моркву. Ретельно промийте цибулю, відріжте низ і верх, додайте ці частини в каструлю з грудинкою. Варіть 3 год.
За 1 год до готовності покладіть під’язичне м’ясо та серце. Процідіть бульйон у чисту каструлю — потрібно не більше 2 л, решту бульйону заморозьте.
Зніміть м’ясо грудинки з кістки, наріжте зручними шматочками, вирізаючи плівки та хрящі. Також наріжте язик і серце.
Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Квашені огірки очистіть, розріжте вздовж на четвертинки, наріжте впоперек невеликими шматочками. Наріжте свинячу грудинку дрібними кубиками, покладіть у пательню разом із цибулею та часником, поставте на середній вогонь, обсмажуйте до рум’яної скоринки на грудинці, 10−12 хв. Додайте в пательню огірки, томатний соус та розсіл. Доведіть до кипіння, поперчіть, зніміть із вогню.
У каструлю з бульйоном викладіть все м’ясо та заправку. Доведіть до кипіння, варіть на малому вогні 10 хв.
Підсмажте ковбаски на розігрітій пательні з антипригарним покриттям з усіх боків майже до готовності. Наріжте ковбаски зручними шматочками, додайте в солянку, варіть ще 5−7 хв. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залишіть на 5−10 хв. Подавайте солянку дуже гарячою, виклавши в кожну тарілку трохи оливок та каперсів та поперчивши. Сметану, лимон та зелень подайте окремо.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»