Передплата 2024 «Добра кухня»

Десерти із гарбуза

Варення з гарбуза – смачне і корисне

Особливо з додаванням цитрусової нотки, наприклад, лимона. Прянощі теж чудово доповнюють смак. Таким десертом можна почастувати навіть найвибагливіших ласунів.

Гарбузове варення з лимоном

1 кг м’якоті гарбуза, 1−2 ли­мони, 1 кг цукру, прянощі — до смаку: кориця, кардамон, ім­бир, аніс, бадьян або гвоздика.

Покласти у каструлю шматочки гарбуза і лимона (зі шкіркою). До­дати цукор, зачекати кілька хвилин до виділення соку.

За бажання додати прянощі або варити без них. Варити гарбузо­ве варення з лимоном у 2 заходи по 20 хв з охолодженням не мен­ше 2−4 год (залежить від об’єму). Якщо додавали прянощі, то вийня­ти їх з варення перед розливанням у банки.

Гарбузове варення з корицею

1 кг м’якоті гарбуза, 1 кг цу­кру, кориця — до смаку, 1 дріб­ка лимонної кислоти.

Гарбуз нарізати дрібними ку­биками і покласти у ємність з ши­роким дном — емальовану миску, наприклад. Гарбуз засипати цу­кром до повного покриття.

За допомогою довгої лопатки масу акуратно перемішати. Мис­ку поставити на плиту. Спершу нагрівати на середньому вогні. Коли розтопиться цукор, збіль­шити і, безперервно помішуючи, довести варення до кипіння. Від­ставити на 12 год.

Знову довести варення до кипіння, але вже додавши у си­роп паличку кориці. Відставити. На цьому етапі можна помітити, що кубики гарбуза стають про­зорими. Як тільки гарбуз пере­твориться на «бурштин», додати лимонну кислоту і знову довести варення до кипіння.

Гарбузове варення готувати у чотири етапи. Можна розлити га­ряче варення у простерилізовані банки, воно чудово збережеться до весни.

Читайте також: Гарбуз — помаранчевий лікар

Схожі новини