Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Овочі і фрукти повинні становити 50% здорової тарілки харчування

Які фрукти варто їсти осінь — зима

Хурма

Цей фрукт походить з Китаю, але зараз його вирощують у кількох місцях по всьому світу.

Один плід хурми (без шкірки) містить лише 31 ккал та 18% добової рекомендованої норми вітаміну С, що робить його найкращим зимовим суперфудом. Недостигла хурма може мати гіркуватий присмак і в’язати, але у стиглому вигляді фрукт дуже солодкий і желеподібний.

Груша

Не можна однозначно сказати, що груші — зимовий фрукт, але деякі сорти доступні та свіжі у сезон з жовтня по лютий.

Груші добре підтримують здоров’я серця та кишківника, адже один плід середнього розміру містить 5,5 г клітковини. Дієтичні рекомендації 2020−2025 років радять споживати 14 г клітковини на кожні 1000 з’їдених калорій. Груші містять 20% рекомендованої кількості клітковини у 2000-калорійній дієті.

Грейпфрут

Цей солодкавий, гіркуватий та терпкий фрукт часто досягає свого піку пізньою осінню чи ранньою весною. Багато хто полюбляє їсти плоди у сирому вигляді (часом додавши трохи цукру зверху), можна смажити грейпфрут на грилі, запікати чи просто вичавити сік, щоб приготувати якомога більше страв.

Один середній фрукт містить 98% добової рекомендованої норми вітаміну С і 79% — вітаміну A.

Журавлина

Сезон журавлини зазвичай триває з жовтня по грудень, що робить її ідеальним плодом до свят.

Джерело

Схожі новини