Передплата 2024 «Добра кухня»

Швидкий рецепт кабачків по-корейськи

Ідеальна закуска для тих, хто любить гостру азійську кухню, але не любить складні рецепти

Якщо ви любите моркву по-корейськи, то пропоную зробити за цим же принципом смачні кабачки. Вони будуть хрумкими, з насиченим часниково-коріандровим смаком та гостренькими, якщо додати багато перцю чилі. Пасуватимуть цій страві м'ясо та риба. Сирі кабачки дуже ніжні на смак, тому не потребують довгого маринування. Тож і час на приготуванні заощадите.

Чому саме "по-корейськи"

У нас є стійка асоціація зі стравами по-корейськи. Вони зазвичай гострі, пікантні, з насиченим часниковим смаком та ароматом. Звідки це пішло? Річ у тім, що корейці, які проживають в Україні, свого часу шукали доступні продукти, щоб зробити собі страви зі звичним для себе смаком. Тому додавали до овочів багато часнику та коріандру, а ще маринували. Так у страви по-корейськи, які полюбилися й українцям, тепер додають багато прянощів, сіль, цукор та оцет. Нарізка овочів теж має значення – чим тонше, тим краще, та й шматочки швидше маринуються.

Поради з приготування

Мій рецепт підходить для маринування будь-яких овочів, як то кабачки, морква чи капуста. Пропоную об'єднати їх в одній страві, щоб урізноманітнити текстури. За бажанням до нашого рецепта можна нарізати ще солодкого перцю та збільшити кількість часнику. Кабачок використовуйте молодий. Він м'якіший та не має твердого насіння в середині.

Готуйте цю страву на один-два прийоми їжі. Якщо вона постоїть у холодильнику, то всі овочі пустять багато соку, що впливатиме на зовнішній вигляд, а кабачки втратять свою хрумкість. Якщо все ж таки вирішили зберігати в холодильнику, то тримайте кабачки по-корейськи не більше двох днів.

Інгредієнти

  • 1 середній кабачок 
  • 1 середня морква 
  • ¼ білокачанної капусти 
  • 2 ст. л. яблучного оцту 
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру 
  • ½ перцю чилі 
  • 4 ст. л. соняшникової олії 
  • ½ ч. л. меленого коріандру 
  • 3 зубчики часнику 

Приготування

Підготуйте овочі. Кабачок помийте та не очищайте шкірку. Спочатку поріжте кружечками під кутом 45 градусів, а потім поріжте тонкою соломкою. Перекладіть у миску.

Моркву очистьте, помийте та наріжте мандоліною чи спеціальною терткою для моркви по-корейськи. У вас має вийти довга соломка. Перекладіть її до кабачків.

Візьміть ¼ білокачанної капусти та дрібно наріжте довгою соломкою, а ½ перцю чилі поріжте тонкими слайсами. Перекладіть усе в миску до усіх овочів та перемішайте.

Вичавіть 3 зубчики часнику до овочів.

У невеличкий сотейник влийте 4 ст. л. соняшникової олії, всипте 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. меленого коріандру. Поставте на маленький вогонь та підігрійте олію протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Цукор та сіль повністю не розчиняться та це нормально.  Влийте олію в миску до овочів, добре вибравши із сотейника залишки цукру та солі. Перемішайте всі компоненти страви.

Влийте 2 ст. л. яблучного оцту. Останній має міцність 6%. Якщо будете використовувати звичайний столовий оцет 9%, то зменште його кількість до 1 ст. л. Перемішайте та можете одразу подавати до столу.

Джерело