Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Всі абревіатури провалилися

Бо не мають розуміння, як діяти в умовах не локального, а повномасштабного конфлікту

Виступав на американській конференції Integral Practitioner Convergence про те, як же могла статися війна, попри багаторічні зусилля політиків, інтелектуалів, громадських та релігійних лідерів всього світу. Моє твердження полягає в тому, що всі ці люди, попри гарні наміри, зробили дуже багато помилок. Ось десять причин нинішньої війни, які я назвав. Їхній аналіз допоможе зробити так, щоб це вже напевно була остання війна в Європі.

1. Авторитаризм

Коли немає вільних виборів, незалежних медіа та громадських організацій, коли за слово «війна» можна потрапити за ґрати — тоді можливо все.

2. Імперія

Світ забув, що 20% населення рф — пригноблені національні меншини. Імперія у 1991 розпалася не до кінця і відчуває фантомні болі реваншу та ресентименту. Імперії — це динозаври, які не мають друзів, бо все навколишнє сприймають як їжу. А будь-які навколишні території імперія сприймає як простір для розширення.

3. Пропаганда

Орвелл писав антиутопію, а її використали як підручник, як керівництво до дії.

4. Архаїзація

Коли країна інсталює все більш архаїчні політичні, економічні, релігійні та культурні системи, то й людський капітал деградує.

5. Нафта

Нафтовий технологічний пакет потребує величезної концентрації капіталу. Там, де нема ринків капіталу, це призводить до збільшення ролі держави та посилення авторитаризму. Викопне паливо породжує не лише глобальну екологічну кризу, а й війну.

6. Провал російських інтелектуалів

Вони виявилися нездатні створити своєму народові картинку майбутнього — отже, залишилася лише картинка минулого.

7. Поширення впливу

російські медіа по всьому світу, куплені на нафтові гроші політики, журналісти та інтелектуали роззброїли світ перед рф.

8. Інтереси

Коли інтереси переважають над цінностями, тоді заплющуються очі на вторгнення в Грузію, злочини на Близькому Сході, анексію Криму та вторгнення на Донбас. Адже головне — це заробити гроші на великому російському ринку та забезпечити пристойні ціни у платіжках європейських виборців.

9. Міжнародні організації

Всі абревіатури провалилися, бо не мають розуміння, як діяти в умовах не локального, а повномасштабного конфлікту.

10. Світові інтелектуали

Майже всі вони провалилися, бо втратили моральний компас. Це окрема дуже важлива історія, про неї ще писатиму.

Це дуже стисло, треба детально розписувати. Критикуйте.

Джерело

Схожі новини