Передплата 2024 «Добре здоров’я»

путін вирішив відкрити зерновий фронт

Ключова задача України на сьогоднішній момент - відкрити експорт та не дати можливість росіянам зіграти в цю гру

дмитро медведєв, заступник голови Ради Безпеки рф, заявив про те, що на росїі збираються заборонити продавати зерно недружнім країнам.

  1. Україна є головним конкурентом рф на цьому ринку. Але зараз через закриття Чорного моря повністю зупинився український експорт.
  2. росія таким чином хоче відвоювати ринки, які роками належали Україні. Серед них, перш за все, Близький Схід та Китай.
  3. Одні з найактивніших зернотрейдерів на російському ринку - це компанії з недружніх до рф країн. І судячи з усього, росіяни хочуть змусити ці компанії грати за «рубльовими правилами». Тим самим вони будуть пробувати розхитувати антиросійські санкції.
  4. Ключова задача України на сьогоднішній момент - відкрити експорт та не дати можливість росіянам зіграти в цю гру.

Проте при сьогоднішніх умовах це буде неможливо без створення посади уповноваженого з питань експорту, який матиме найширші повноваження з експортних поставок з України.

Я багато говорив і писав про зміну системи управління в країні. Наш експорт минулого року становив приблизно 80 млрд. Цього року він може впасти в чотири рази. Без ручного управління в цій галузі наша економіка впаде.

Джерело

Схожі новини