Передплата 2024 «Добрий господар»

Крем-брюле: ви не уявляєте наскільки це просто

Особливий десерт. Післясмак дає карамелізована скоринка разом з кристаликами цукру, що не перетворився на солодку кригу, під якою ніжний і ароматний ванільний заварний крем

Ви не уявляєте наскільки це просто. І ніякого борошна!

Французький класичний десерт я полюбила у Вільнюсі. Коли Роман працював послом у Мінську, ми інколи виривались в Європу - Литву. Наші друзі, родина посла Литви, показали нам один зі своїх улюблених ресторанчиків. У ньому коронною стравою був крем-брюле. При чому постійні відвідувачі знали, що коли бронюєш столик, то треба «бронювати» і крем-брюле. Інакше не дістанеться.

Я готувала за різними рецептами, але тут напишу найкращий і перевірений.

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків 33%
  • 5 жовтків
  • 75 г цукру
  • стручок ванілі або 1 ч. л. ванільної пудри (або цукру)
  • 2 ст. л. тростинного цукру для скоринки

Приготування:

  1. Візьміть 500 мл вершків. Увага! Жирність має бути 33%, не менше. Додайте 1 столову ложку цукру і ножем зішкребіть зі стручка насіння ванілі у вершки. Якщо не хочете заморочуватися, то просто додайте 1 чайну ложку ванільної пудри або цукру. Поставте вершки на плиту і добре нагрійте. Але, не дайте закипіти!
  2. Відділіть білки від жовтків. Беремо 5 жовтків і виделкою перемішуємо з цукром, який лишився (75 гр мінус столова ложка).
  3. Влийте повільно вершкову суміш у жовткову і перемішайте до однорідності.
  4. Розлийте по маленьких керамічних формах. В мене виходить 5 штук.
  5. Форми поставте у високе деко. Закип‘ятіть чайник і налийте окріп в деко до середини формочок. Наливайте обережно аби вода не потрапила в крем.
  6. Випікайте при температурі 150 градусів 50-60 хвилин.
  7. Крем має загустіти і трішки гойдатися у формочці, як чизкейк.
  8. Дістаньте формочки. Вони мають охолонути.
  9. Поставте формочки в холодильник на 2-4 години.
  10. Посипте тростинним цукром. Закарамелізуйте його за допомогою кондитерського пальника. Якщо не маєте такого гаджету, то поставте формочки в духовку на режим гриля на 3 хв.
  11. Можна прикрасити листочком м‘яти і сезонними ягодами.
  12. Насолоджуватися охолодженим.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Мене завжди турбувало питання, що робити з п’ятьма білками, які залишаються. Звичайно, можна просто підсмажити. Але я не шукаю легких шляхів. Я готую «Павлову» цього ж дня. І вершки у великому пакеті купувати вигідніше.

Мирного неба і ще багато-багато сімейних приводів для приготування смакоти! Я інколи готую і просто так… Просто настала п‘ятниця або субота.

Джерело

Схожі новини