Передплата 2024 «Добрий господар»

Верзти у Мюнхені “арахамію” Зеленському не варто

Якби цей Арахамія бодай на чомусь хоч трохи розумівся, він би второпав, чому саме американці вдалися до таких “фейків”

Як повідомили в Офісі президента, Володимира Зеленського запросили виступити на сесії Європейського парламенту. І це прекрасно. Адже з високої трибуни законодавчого органу ЄС президент України матиме можливість розповісти цілому світові про загрозливу ситуацію, яка склалася біля кордонів нашої держави внаслідок агресивних дій Росії.

А ще Володимир Зеленський має намір узяти участь у у Мюнхенській безпековій конференції (18-20 лютого).

Це також добре, адже президент України зможе виступити з іще однієї високої трибуни. Зможе розповісти світові про злочинні наміри російського агресора, який, попри заяви про відведення своїх військ, навіть не думає це робити. І який у четвер, 17 лютого, здійснив артобстріл нашої Станиці Луганської... У Мюнхені будуть провідні дипломати Заходу, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен, тож Володимира Зеленського буде кому слухати.

Але що саме розповість Зеленський світові?

Ось тільки... Що саме говоритиме президент України на Мюнхенській безпековій конференції і на сесії Європейського парламенту? Яке саме бачення того, що відбувається зараз довкола українських кордонів, донесе Зеленський світові?

Судячи з того, що верзуть на телеефірах деякі далеко не останні представники теперішньої української влади, їхнє бачення (якщо, не дай Боже, Зеленський озвучить саме його), може добряче здивувати наших західних партнерів. Ба більше, навіть може змусити їх замислитися: а чи варто нам узагалі допомагати Україні, якщо важливу складову частину нашої підтримки представники української влади називають... “відвертими фейками” та “елементами гібридної війни”?

А саме таке бачення (якщо цю маячню можна так назвати) оприлюднив у етері токшоу “Право на владу” голова фракції (!) “Слуги народу” у Верховній Раді Давид Арахамія. За його словами, американські “великі дуже відомі ЗМІ почали розповсюджувати інформацію гірше, ніж Скабєєва зі Соловйовим. Відверті фейки у CNN, Bloomberg і Wall Street Journal. Це... елементи гібридної війни".

Арахамії не до вподоби “істерія”…

Глава франції “слуг” розповів про “істерію” щодо вторгнення російських військ у вищеназваних ЗМІ, яка “коштує зараз країні 2−3 мільярди доларів щомісяця”... Далі ще цитата Арахамії: “Ми не можемо позичати на закордонних ринках, тому що там просто шалені ставки. Багато експортерів відмовляються. Ми рахуємо щодня втрати економіки та потім через МЗС поширюємо цю інформацію до партнерів, тому що вони мають розуміти. Коли хтось вирішує перемістити посольство до Львова, вони мають розуміти, що така новина коштуватиме для економіки України кілька сотень мільйонів доларів".

Вас може зацікавити: «Мстивий некрофіл Путін спроможний зробити якусь капость Україні»

Якби цей Арахамія бодай на чомусь хоч трохи розумівся, він би второпав, чому саме американці вдалися до таких “фейків”. Але не думаю, що це станеться... Інформуючи цілий світ про злочинні плани Кремля щодо України, США й Велика Британія ті плани знешкоджували, адже відомо: хто попереджений, той озброєний! І це не “елементи гібридної війни” проти України, як чомусь вважає Арахамія, а продумані проукраїнські дії, мета яких - виставити російського правителя у максимально негативному світлі. Мовляв, можеш нападати, мовляв, але мусиш усвідомити, що цілий світ вважатиме тебе підступним агресором…

“Одна з найбільших миротворчих операцій сторіччя”

“Те, що зараз відбулося, – одна з найбільших миротворчих операцій сторіччя, - констатував голова Київського безпекового форуму, колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. - Це миротворча операція нового типу. США стали флагманом, об’єднали всіх партнерів – і в ЄС, і в НАТО, і запобігли ескалації і війні, яка організовувалася. І до якої вже був готовий президент Путін”.

Судячи з глибини “аналізу” Арахамії, про існування Київського безпекового форуму він навіть не підозрює. І не факт, що чув щось колись про Яценюка…

А щодо негативних втрат для української економіки, то вони, звичайно, є. Але, по-перше, є й додаткова фінансова підтримка Заходу. ЄС надав 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги, США - мільярд доларів кредитних гарантій. А по-друге, головною причиною економічних втрат України є зараз не те, що США вирішили “перемістити посольство з Києва до Львова”, а понад сто тисяч російських військових, зосереджених біля наших кордонів!

Чи, може, ці війська теж “відвертий фейк”? А поновлення російськими військами обстрілів наших позиції на Донбасі - також “елемент гібридної війни” Заходу?..

Більше думок у рубриці «Блоги»

Схожі новини