Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому посольства переїхали з Києва до Львова?

  • 17.02.2022, 12:12
  • 1 037

Міністр оборони назвав це "афганським синдромом"

Чому посольства переїхали з Києва до Львова?
Чому посольства переїхали з Києва до Львова?

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що деякі країни перевозять свої консульства з Києва до Львова, через «афганський синдром». За його словами, будь-яка дія, яку робить та чи інша країна, вона робить в інтересах свого народу, свого політичного моменту.

Читайте також: Усі дороги ведуть у Львів

Про це очільник Міноборони сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Плюс ті ж США і країни НАТО в цілому пережили шок після виведення військ з Афганістану, я це називаю „афганський синдром“. Трагічні кадри з Кабула, з аеропорту, облетіли увесь світ, і в цьому заціпенінні і цій паніці, українські військові діяли спокійно і допомагали евакуювати, в тому числі, громадян інших країн. Я думаю, цей „афганський синдром“ діє. Через нього низка зовнішньополітичних відомств були змушені переписати свої протоколи, зробити їх більш жорсткими, і сьогодні ми спостерігаємо, як посольства США і низки інших країн переїхали до Львова, правда уточнюють, що тимчасово, скоротили свої дипломатичні контингенти», — висловився Резніков.

Читайте також: До Львова переїхало посольство США. Яке на черзі?

Як каже міністр, європейські посольства нікуди не евакуювалися і заявляють про свою присутність. Голова Міноборони запевнив, що перебуває у постійному контакті з послами.

«Тобто різні країни по-різному реагують. Все одно, будь-яка дія, яку робить та чи інша країна, вона робить в інтересах свого народу, свого політичного моменту. Ми не всі зчитуємо, що відбувається в США або ще десь, їх не можна калькою України міряти. Ми бачимо активну позицію Великобританії після Брекзиту. Не думаю, що якби Великобританія була в ЄС, ми б таку жорстку позицію в інтересах України чули від їхнього прем'єр-міністра», — додав він.

Читайте також: Британія перевозить своїх дипломатів до Львова

Схожі новини