Передплата 2024 «Добрий господар»

Арахамія порівняв частину американських ЗМІ із російськими пропагандистами

  • 15.02.2022, 12:19
  • 610

"Дуже відомі ЗМІ почали розповсюджувати інформацію гірше, ніж Скабеєва з Соловйовим. Відверті фейки в CNN, Bloomberg, WSJ"

Арахамія порівняв частину американських ЗМІ із російськими пропагандистами
Арахамія порівняв частину американських ЗМІ із російськими пропагандистами

Як пише НВ, в ефірі токшоу «Право на владу» глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія порівняв частину американських ЗМІ із російськими пропагандистами. Політик вважає, що за кілька тижнів «фаза паніки зникне».

«Я думаю, коли через два-три тижні фаза зникне, ми маємо зробити ретроспективний аналіз, яким чином великі дуже відомі ЗМІ почали розповсюджувати інформацію гірше, ніж Скабеєва з Соловйовим. Відверті фейки в CNN, Bloomberg, WSJ… Це ми маємо вивчити, тому що це елементи гібридної війни», — заявив Арахамія.

Арахамія зазначив, що публікація інформації щодо загрози вторгнення російської армії «обходиться країні 2−3 млрд доларів щомісяця».

«Ця істерія коштує зараз країні 2−3 млрд доларів щомісяця. Ми не можемо позичати на закордонних ринках, тому що там просто шалені ставки. Багато експортерів відмовляються. Ми рахуємо щодня втрати економіки та потім через МЗС поширюємо цю інформацію до партнерів, тому що вони мають розуміти. Коли хтось вирішує перемістити посольство до Львова, вони мають розуміти, що така новина коштуватиме для економіки України кілька сотень мільйонів доларів», — заявив політик.

Що передувало?

  • Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може розпочати вторгнення у будь-який момент, не чекаючи завершення зимових Олімпійських ігор.
  • Байден вважає, що Путін може напасти на Україну вже найближчими днями.
  • Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
  • Пізніше в Пентагоні сказали, що не можуть підтвердити дані ЗМІ про дату можливого вторгнення. «Точну дату не знаємо»: радник Байдена з питань нацбезпеки спростував його слова, що Росія нападе на Україну 16 лютого
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в інфопросторі дуже багато інформації про вторгнення РФ в Україну. Він закликав не панікувати та запевнив, що «все під контролем». Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Читайте також: Ми опинилися на вістрі другої холодної війни

Фото: скріншот з програми «Право на владу»

Схожі новини