Передплата 2024 «Добра кухня»

Окупанти поцілили в дитсадок: деталі

  • 17.02.2022, 11:10
  • 1 731

Окупанти обстріляли з артилерії Станицю Луганську, один зі снарядів поцілив у дитячий садочок

Окупанти поцілили в дитсадок: деталі
Окупанти поцілили в дитсадок: деталі

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на фонд «Повернись живим» та пресцентр штабу ООС.

Волонтери повідомляють, що є постраждалі серед дорослих. Вони також додають, що на момент обстрілу в дитсадку перебували діти (у пресцентрі штабу ООС на запитання УП щодо дітей відповіли, що інформація уточнюєтьсяред).

У пресцентрі штабу ООС «Українській правді» підтвердили факт обстрілу дитсадка. Там зазначили, що офіційна інформація скоро з'явиться на FB-сторінці пресцентру.

За попередніми даними, двоє цивільних осіб отримали контузії йдеться в офіційному повідомленні. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура — половина населеного пункту залишилася без електроживлення. Військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття.

Як працює російська пропаганда

Журналіст Денис Казанський звернув увагу на те, що у телеграм-каналах РФ та ЛДНР публікують фото садка, повідомляючи, що обстріяли його ЗСУ.

«Щоб наочно показати, як працює російська пропаганда. На телеграм-каналах РФ та ЛДНР розганяють фотографії дитсадка, знятого росіянами у Станиці Луганській, запевняючи, що дитячий садок знаходиться у «ЛНР» і його стріляли ЗСУ. Тобто, як завжди, просто приписали власні військові злочини вигаданим «карателям». Тим часом інформація перевіряється досить легко. Розстріляли дитячий садок «Казочка», місцеперебування якого відомо. Це підконтрольна територія України. Ось такий приклад російської брехні потрібно показувати по всьому світу. Щоб всі розуміли, чого варті історії про карателів, фашистів та інший «геноцид Донбасу», — пише Казанський і публікує скріншоти.

Тим часом: Росія стягує війська

У Білому домі повідомили, що впродовж останніх днів кількість російських військ на українському кордоні зросла щонайменше на 7 тис.

Про це заявив високопоставлений посадовець адміністрації президента США, передає Укрінформ.

«Учора російська влада заявила, що відводить війська від кордону з Україною. Ця заява привернула багато уваги як тут (у США, — ред.), так і по всьому світу, однак зараз ми знаємо, що це була брехня», — зауважив він.

За словами чиновника, Росія перекидала війська до українських кордонів і впродовж 16 лютого.

Як повідомляє Міністр оборони України Олексій Резніков, біля кордонів України зосереджено близько 140 тис. російських військових.

Читайте також: Ситуація в зоні ООС: дані на 17 лютого

Фото: штаб ООС

Схожі новини