Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Але рано чи пізно цей закон доведеться приймати

Нікіфоров сказав, так, законопроєкт відкликали, але «можливо, це влаштовує сторони нормандського формату»

Ну і про Єбабушку. Я більш ніж упевнена, що її випустили в ефір, аби заговорити тему про те, що Зеленський відкликав законопроєкт про перехідний період заради того, щоб пообійматися з Макроном. І зробить йому реноме миротворця для його президентських виборів.

Читайте більше: Спасибі Макрону за довгий французький язик

На публіку виліз «післямендель» Нікіфоров і сказав, так, законопроєкт відкликали, але «можливо, це влаштовує сторони нормандського формату».

Ну, вибачте, це, наприклад, не влаштовує мене, як людину, яка збирається жити і працювати в Україні. Бо ж Росія колись піде геть, а нам потрібен закон про перехідний період. Колись і Макрон піде на пенсію з Зеленським, а нам треба чіткий прописаний закон про наші окуповані території.

Якщо погортати старі новини за осінь минулого року, Лаврових і Пєскових просто розривало від цього проєкту закону, що він пишеться і щось там робиться і поясню чому.

Перше. Законопроєкт чітко фіксував, що збройну агресію вчинила РФ і саме вона відповідальна за утиски прав і свобод громадянина.

Друге, там була зафіксовано, що вибори на непідконтрольних територіях проводяться лише після повного контролю цих територій Україною. Лише після повної деокупації. Без оцієї єрєсі — що давайте вибори, а потім подивимось. Без оцих ідіотизмів в стилі — а проголосуймо електронно і так далі.

Третє. Там було передбачено відповідальність за злочини, вчинені під час тимчасової окупації. Згадувалось навіть мазком про неможливість амністії для суддів, прокурорів, мерів і військовослужбовців.

Я розумію, чому росіянам це боліло — такі закони б раз і назавжди закрили цю чорну діру під назвою «мінські домовленості». А Макрону без цього не було б на чому будувати президентську кампанію і говорити про те, який же я класний миротворець.

Але рано чи пізно цей закон доведеться приймати. А Зеленський отримує нову порцію питань — чи є для нього особиста червона лінія, щоб нарешті припинити помагати Росії сіяти брехню про «их там нет» і «гражданскую войну в Украине». Бо з подібним законом сіяти кал і спонсорувати німецьких і французьких політиків Росії було б в рази складніше.

Джерело

Читайте також: Перемога в Берліні. Велика війна нервів тільки починається

Схожі новини