Передплата 2024 «Добрий господар»

«Щічки, щічки», - таке я часто чую від дітей, коли запитую, що приготувати

Телячі (яловичі) щічки. Страва з ресторанного меню надзвичайно легка в приготуванні

Абсолютно безпрограшна в будь-якій ситуації, оригінальна і дуже смачна. Тому її можна приготувати як на свято, так і на звичайну сімейну вечерю.

Перше питання, яке у вас виникає, де купити телячі або яловичі щічки. Я купую в магазині або на ринку. Якщо вас занесло на ринок, то попросіть м‘ясника зачистити щічки від плівок. Коли я вперше їх купила, то не задумалась над цим і промудохалась з зачисткою кілька годин.

Ціна цього продукту нижча за телятину і яловичину.

Інгредієнти:

  • телячі або яловичі щічки - 1 кг
  • борошно - 5-6 столових ложок
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 2 шт
  • стеблева селера - 2
  • часник - 3 зубки
  • мелений коріандр
  • 100 гр сухого білого або червоного вина (можна обійтись без нього)
  • олія
  • сіль на смак
  • вода

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Приготування:

  1. Щічки розрізати на великі шматки, обваляти в борошні, обсмажити на сковорідці з усіх боків на олії.
  2. Перекласти їх в каструлю.
  3. Нарізати всі овочі і теж обсмажити.
  4. Овочі відправити до щічок, влити вино, вкинути спеції.
  5. Додати води, аби вона покрила щічки.
  6. Тушкувати 3,5 - 5 годин на маленькому вогні. Все залежить від м‘яса: яловичу щоку треба довше тримати на плиті.
  7. Після того, як щічки приготуються дістаньте їх з каструлі, а овочі перебийте блендером. Поверніть щічки до соусу і закип‘ятіть.

Коли я вчилась готувати щічки, передивилась чимало відео, де шефи стверджують, що тушкують їх 40- 45 хвилин. Але! При такому таймінгу, вони тверді. У нашій родині люблять, коли м‘ясо в цій страві розпадається на волокна. Тоді щічки ніжні і м‘якенькі.

Смакує найкраще до картопляного пюре.

Якщо не любите борошно, не використовуйте його. Щічки обсмажте на сковорідці - гриль.

Дуже зручно готувати томлені телячі (яловичі) щічки в мультиварці.

Затишних, мирних і смачних вам вечер.

Джерело