«Щічки, щічки», - таке я часто чую від дітей, коли запитую, що приготувати
Телячі (яловичі) щічки. Страва з ресторанного меню надзвичайно легка в приготуванні
Абсолютно безпрограшна в будь-якій ситуації, оригінальна і дуже смачна. Тому її можна приготувати як на свято, так і на звичайну сімейну вечерю.
Перше питання, яке у вас виникає, де купити телячі або яловичі щічки. Я купую в магазині або на ринку. Якщо вас занесло на ринок, то попросіть м‘ясника зачистити щічки від плівок. Коли я вперше їх купила, то не задумалась над цим і промудохалась з зачисткою кілька годин.
Ціна цього продукту нижча за телятину і яловичину.
Інгредієнти:
- телячі або яловичі щічки - 1 кг
- борошно - 5-6 столових ложок
- морква - 1 шт
- цибуля - 2 шт
- стеблева селера - 2
- часник - 3 зубки
- мелений коріандр
- 100 гр сухого білого або червоного вина (можна обійтись без нього)
- олія
- сіль на смак
- вода
Більше рецептів у рубриці «Кухня»
Приготування:
- Щічки розрізати на великі шматки, обваляти в борошні, обсмажити на сковорідці з усіх боків на олії.
- Перекласти їх в каструлю.
- Нарізати всі овочі і теж обсмажити.
- Овочі відправити до щічок, влити вино, вкинути спеції.
- Додати води, аби вона покрила щічки.
- Тушкувати 3,5 - 5 годин на маленькому вогні. Все залежить від м‘яса: яловичу щоку треба довше тримати на плиті.
- Після того, як щічки приготуються дістаньте їх з каструлі, а овочі перебийте блендером. Поверніть щічки до соусу і закип‘ятіть.
Коли я вчилась готувати щічки, передивилась чимало відео, де шефи стверджують, що тушкують їх 40- 45 хвилин. Але! При такому таймінгу, вони тверді. У нашій родині люблять, коли м‘ясо в цій страві розпадається на волокна. Тоді щічки ніжні і м‘якенькі.
Смакує найкраще до картопляного пюре.
Якщо не любите борошно, не використовуйте його. Щічки обсмажте на сковорідці - гриль.
Дуже зручно готувати томлені телячі (яловичі) щічки в мультиварці.
Затишних, мирних і смачних вам вечер.