Передплата 2024 «Добрий господар»

Шпинат і сир. Ділюся рецептом солоних мафінів

Вони дуже смачні в гарячому й холодному вигляді

Незважаючи на те, яка погода надворі чи яка пора року, пухкі золотаві мафіни – це завжди добре та смачно. Їх можна приготувати до сніданку, на обід, подаючи із салатом чи супом. Вони дуже смачні в гарячому вигляді відразу з духовки, але однаково круті й у холодному вигляді, тому їх зручно взяти із собою, як перекус.

Загалом, солоні мафіни практично такі ж популярні, як і солодкі. Ми вже готували яєчні мафіни з овочами, а сьогодні я вирішив зробити мафіни зі шпинатом і сиром. Шпинат трохи освіжає, а насичений витриманий твердий сир надає чудового сирного смаку таким кексам, перед яким ви просто не зможете встояти. Бо хіба ж сир і шпинат не створені на небесах? Це завжди виграшне поєднання для смачної випічки!

Ці сирно-шпинатні кекси дуже прості та швидкі у приготуванні, для них знадобиться лише кілька звичайних інгредієнтів: яйця, вершкове масло, борошно. Я вирішив зробити тісто на сметані, це чудовий спосіб додати мафінам вершковості та створити хорошу структуру тіста. Також раджу скористатися невеликою кількістю розпушувача, щоб допомогти мафінам красиво піднятися під час випікання. Ще зверніть увагу на шпинат. Можна використовувати й заморожений, але я віддаю перевагу свіжому. Вміст води в замороженому шпинаті робить мафіни трохи щільнішими, через це тісто може бути важчим. Тому, якщо ви віддаєте перевагу більш пухким мафінам, використовуйте свіжий. Та якщо є лише заморожений шпинат, обов'язково попередньо розморозьте його та відіжміть руками. Переконайтеся, що ви вичавили якомога більше вологи зі шпинату, перш ніж додати його до тіста.

Інгредієнти на 6 шт. (в залежності від діаметра силіконових формочок):

  • 120 г розм'якшеного вершкового масла (+20 г для обсмаження шпинату)
  • 1 ст. л. цукру
  • 3 яйця
  • 50 г свіжого шпинату
  • 120 г пшеничного борошна
  • 10 г розпушувача
  • 3 ст. л. сметани 15-20%
  • 100 г твердого сиру
  • 1 дрібка солі

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Приготування:

У миску викладіть 120 г розм'якшеного вершкового масла і вбийте 3 яйця. Збийте віничком чи міксером, поки масло рівномірно не розподілиться. Якщо масло трохи відслоїться, на цьому етапі це не страшно.

Додайте 120 г борошна, 1 ст. л. цукру, 10 г розпушувача, 3 ст. л. сметани жирністю 15-20% і дрібку солі. Знову ретельно перемішайте суміш віничком, на цьому етапі тісто вже повинно мати однорідну структуру.

Далі приготуємо шпинат. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, спочатку його потрібно розморозити та дуже добре віджати зайву вологу руками. Я використовував 50 г свіжого шпинату. Розігрійте пательню з 20 г вершкового масла та обсмажте шпинат протягом 2 хвилини до м'якості.

Натріть на мілкій тертці 100 г твердого сиру. Вмішайте силіконовою лопаткою сир та шпинат у тісто. Перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у масі тіста.

Силіконові форми не потрібно змащувати маслом, бо його достатньо багато у самому тісті. Викладіть тісто у форми майже до верху, залиште приблизно 5 мм до верхнього краю формочок. Запікайте у розігрітій духовці 20-25 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело

Схожі новини