Передплата 2024 «Добрий господар»

Як приготувати пряжене масло гхі: важливий секрет

Иаке масло не буде горіти, коли ви смажитимите на ньому

Інгредієнти: вершкове масло. І все. З цього ми з вами зробимо гхі - очищене пряжене масло. Якщо копати в аюрведу, то це дуже корисна штука, що ледве не омолоджує людей (і ніяких сльоз незайманих не треба).

Читайте про це самі, бо мене гхі цікавить лише з кулінарної точки зору. А з кулінарної точки зору перевага цього масла наступна: у результаті витоплювання звідти зникає (в ідеальному сценарії) майже весь казеїн (молочний білок) та змінюється структура жирних кислот. Простою мовою це означає, що те масло не буде горіти, коли ви смажитимите на ньому (бо температура горіння збільшується зі 120 градусів до 250). Плюс, масло отримує крутий карамельно-горіховий смак.

Єдиний момент: гхі вийде лише з якісного вершкового масла, в якому немає ніяких домішок. Інакше та біліберда виходить наружу і псує все.

Процес приготування. Дві пачки вершкового масла тримаєте годину на повільному вогні. Потім охолоджуєте. Дан. З цікавого: масло можна ароматизувати під час приготування (я, наприклад, додав розмарин). І тоді, коли ви готуватимите на цьому маслі, то воно додатково буде відігравати й роль спеції, що збагачує смак страви. Такі діла. Цьом.

Джерело

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини