Передплатити

Скумбрію запікаю із червоною цибулею і винним оцтом. Це неймовірно смачно

Ділюся простим рецептом


Я обожнюю ловити рибу. Одного разу в Італії я зловив дуже багато тунця, але виявилося, що це був не той тунець, про який ви подумали, а з сімейства скумбрієвих. Ну то й добре, бо саме тому я тепер знаю, як легко та смачно приготувати скумбрію. Тепер ця риба стане для вас ще смачнішою!

Найбільше я люблю запікати скумбрію в духовці. Один з найулюбленіших варіантів — запечена скумбрія з апельсином та імбиром. Сьогодні будемо робити не менш смачну варіацію — це буде скумбрія, запечена в духовці з великою кількістю червоної цибулі. Також я використав винний оцет, він просто ідеальний для цієї страви, бо має м'який та ароматний смак. Якщо не маєте під рукою винного, можна взяти й звичайний білий, але його треба набагато менше, бо він більш агресивний. Коли оцет випарується, він залишить легку приємну кислинку, що ідеально поєднується із солодкістю червоної цибулі.

Існує багато способів приготування цієї риби у духовці: є скумбрія, запечена на овочевій подушці, фарширована скумбрія чи скумбрія, запечена шматочками з овочами. Я вирішив запекти рибини цілими, виклавши їх у форму разом із цибулею та накривши фольгою. Так аромати цибулі з винним оцтом, часнику та самої скумбрії об'єднаються та створять неймовірно гармонійний смак.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Як розморозити скумбрію

Найкращим способом розморозити скумбрію буде перекласти її з морозильної камери у холодильник на 12 годин. Якщо ж у вас немає стільки часу і потрібно розморозити скумбрію швидше, покладіть її у холодну воду, перед цим склавши у герметичний пакет. Такий спосіб розморожування займе кілька годин. Можна періодично змінювати воду, так буде ще трохи швидше. Головне — не класти рибу просто у воду, бо вода не лише забере велику частину смаку, а й може посприяти розмноженню бактерій. Дуже важливо також ретельно вичистити та вимити розморожену скумбрію перед початком приготування, інакше вона буде гірчити. Риба всередині має бути білою, без залишків крові чи нутрощів.

Інгредієнти:

  • 3 скумбрії
  • 500 г червоної цибулі (6−8 шт.)
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 6 ст. л. винного оцту (або 1−2 ст. л. столового оцту 9%)
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

Очистьте 500 г червоної цибулі та наріжте її напівкільцями. Я обрав саме червону, бо вона має більш солодкуватий смак, аніж ріпчаста.

Розігрійте пательню із 5 ст. л. оливкової олії та викладіть цибулю. Смажте 3 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Цибуля повинна стати м'якою, сильно її засмажувати не треба. Далі вкиньте 3 зубчики часнику та влийте 6 ст. л. винного оцту. Якщо не маєте винного, додайте 1−2 ст. л. звичайного столового оцту 9%. Випаровуйте винний оцет, тушкуючи цибулю ще приблизно 2 хвилини.

Перекладіть цибулю у форму для запікання, а зверху викладіть 3 скумбрії черевцями донизу, щоб всі аромати краще всоталися. Присипте зверху сіллю та перцем до смаку.

Накрийте форму для запікання фольгою, щоб аромати залишалися всередині, а риба була більш соковитою.

Запікайте рибу приблизно 40 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело