Гарячий сирний суп ідеально смакує з холодними томатами
Ділюся деякими порадами з приготування
Сирний суп готують із будь-якого виду сиру — твердого, плавленого, м'якого й навіть сиру з пліснявою. Я ж віддав перевагу твердому сиру, а також додав холодні томати, нарізані кубиком. Вийшло дуже смачно.
Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, поділюся деякими порадами з приготування.
М'ясо. Для сирного супу можна вибрати будь-яке м'ясо — курятину, яловичину, кролятину й свинину. Я віддав перевагу курячій гомілці, щоб і бульйон був наваристий, і саме ця частина курки має смачне м'ясо, яке ідеально підходить для супу.
Сир. Для сирного супу підійде будь-який сир. Мені подобається поєднання твердого сиру та сиру з блакитною пліснявою. Останній можна покласти в тарілку при подачі.
Овочі. У рецепті мого сирного супу я використовував моркву, часник, ріпчасту цибулю, картоплю й томат. Ви ж можете урізноманітнити смак сирного супу коренем селери або бататом.
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 2 середні моркви
- 2 зубчики часнику
- ½ ріпчастої цибулі
- 1 куряча гомілка
- 1 томат
- 1−1,5 л води
- 200 г сиру
- 2 ст. л. соняшникової олії
- сіль і перець до смаку
Приготування:
Візьміть дві середні моркви і наріжте півкільцями, 2 зубчики часнику розчавіть пласкою стороною ножа, половину цибулини наріжте досить товстими четвертинками.
У сотейнику розігрійте 2 ст. л. соняшникової олії та злегка підрум'яньте моркву, цибулю та часник протягом 2−3 хвилин.
Очистіть 3 картоплини і розріжте навпіл або наріжте четвертинками. Додайте картоплю до інших овочів і готуйте ще протягом 2−3 хвилин. Тепер додайте в сотейник курячу гомілку, так бульйон вийде більш насиченим і ароматним. Влийте 1−1,5 л води в залежності від особистих уподобань. Мені подобається більш густий суп, тому я додаю 1 л. Готуйте бульйон 20 хвилин. Доведіть смак сіллю й перцем.
Візьміть один томат, наріжте великим кубиком і поставте в холодильник. Це дуже важливий момент для балансу гарячого супу і холодних томатів при подачі.
Далі візьміть 200 г твердого сиру, натріть на крупній тертці. Готовий бульйон зніміть з плити і вийміть курячу гомілку. Перебийте бульйон блендером до стану пюре.
Додайте в бульйон натертий сир і поверніть сотейник на плиту. При постійному помішуванні варіть ще 2−3 хвилини, щоб сир розплавився і утворилася однорідна сирно-овочева суміш.
У порційну тарілку налийте гарячий суп і додайте в нього кубики охолодженого томата.
Курячу гомілку оберіть від кістки і додайте трохи м'яса в тарілку. Приправте свіжомеленим перцем за бажанням.