Інколи мамам треба хитрувати
Запіканка з капусти та фаршу
Я велика прихильниця сезонних страв. Починається сезон пізньої капусти і виникає питання, що смачненького з цього овочу приготувати. Я рекомендую спробувати трохи почаклувати. В мене, як завжди, все просто і швидко.
Сьогоднішня вечеря всім сподобалась. Одна з доньок сказала, що «лазанья така прикольна».
Інгредієнти:
- Фарш — 600 гр (я брала яловичий, використовуйте, який вам хочеться)
- Цибуля — 150 гр
- Морква -150 гр
- Капуста білокачанна — 400−500 гр
- Яйця — 2 шт
- Сметана 15% -150 гр
- Борошно — 1 столова ложка
- Сир твердий — 100 гр
- Кріп, сіль, перець на смак
Приготування:
- Порізати цибулю на кубики, відправити на сковорідку, трохи підсмажити до золотавого кольору.
- Потерти моркву на «буряковій» тертушці, додати моркву до цибульки.
- Нашинкуйте капусту.
- Змішайте в мисці капусту, фарш, кріп, підсмажені цибулю з морквою. Посоліть, поперчіть. Отриману масу викладіть в форму для запікання.
- Сметану, яйця і борошно змішайте окремо. Теж трішки підсоліть. Залийте сумішшю форму з фаршем і капустою.
- Випікати в духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.
- Потерти сир, засипати запіканку і знову відправити в духовку на 5−7 хвилин.