Передплатити Підтримати

Інколи мамам треба хитрувати

Запіканка з капусти та фаршу

Я велика прихильниця сезонних страв. Починається сезон пізньої капусти і виникає питання, що смачненького з цього овочу приготувати. Я рекомендую спробувати трохи почаклувати. В мене, як завжди, все просто і швидко.

Сьогоднішня вечеря всім сподобалась. Одна з доньок сказала, що «лазанья така прикольна».

Інгредієнти:

  • Фарш — 600 гр (я брала яловичий, використовуйте, який вам хочеться)
  • Цибуля — 150 гр
  • Морква -150 гр
  • Капуста білокачанна — 400−500 гр
  • Яйця — 2 шт
  • Сметана 15% -150 гр
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Сир твердий — 100 гр
  • Кріп, сіль, перець на смак

Приготування:

  1. Порізати цибулю на кубики, відправити на сковорідку, трохи підсмажити до золотавого кольору.
  2. Потерти моркву на «буряковій» тертушці, додати моркву до цибульки.
  3. Нашинкуйте капусту.
  4. Змішайте в мисці капусту, фарш, кріп, підсмажені цибулю з морквою. Посоліть, поперчіть. Отриману масу викладіть в форму для запікання.
  5. Сметану, яйця і борошно змішайте окремо. Теж трішки підсоліть. Залийте сумішшю форму з фаршем і капустою.
  6. Випікати в духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Потерти сир, засипати запіканку і знову відправити в духовку на 5−7 хвилин.

P. S. Якщо капуста буде тоненько нашинкована, то діти і не зрозуміють, що у запіканці є капуста. Інколи мамам треба хитрувати.

Джерело