Буряковий квас покращує травлення і виводить токсини з організму
Можна не тільки пити, але й готувати на його основі смачні страви
Я об'їздив усі регіони України і на «десерт» залишив Полтаву. Саме звідси я привіз рецепт ароматного й простого в приготуванні квасу.
Квас можна не тільки пити, але й готувати на його основі смачні страви. Одна з таких — пісний борщ із «вушками» з тіста.
До того ж, як зазначають дієтологи, буряковий квас корисний для здоров'я.
Буряковий квас — це поживний ферментований напій, який може допомогти з проблемами травлення, так як багатий пробіотиками. У складі є вітамін В12, марганець, селен, залізо, магній, мідь і фосфор.
Буряковий квас — тонізуючий засіб для крові й печінки, а все тому, що в буряку містяться фітонутрієнти і поживні речовини, які допомагають підтримувати здоров'я печінки.
Цей напій також очищає жовчний міхур, покращує відтік жовчі й виводить токсини з організму. У складі є беталаіни, які допомагають створювати червоні кров'яні тільця в крові, а також підлуговують її.
Квас можна пити охолодженим, а також додавати в напій кубики льоду.
Інгредієнти:
500 г буряка
200 г цукру
вода
Приготування:
Візьміть 500 г буряка, вимийте й очистіть від шкірки, потім наріжте невеликими кубиками. Візьміть банку та засипте на 2/3 об'єму.
У банку додайте 200 г цукру та залийте охолодженою кип'яченою водою так, щоб вона покрила буряк на 3−5 см.
Банка не повинна бути повною, потрібно залишити місце для того, щоб квас бродив. Коли на поверхні з'являться бульбашки, це говорить про те, що процес бродіння пішов.
Накрийте банку марлею, складеною в 4 рази шари та залиште в темному місці на 3−4 дні.
Готовий квас зберігайте в холодильнику.