Передплатити Підтримати

Гратен з фенхелем готувати просто. А смак такий, ніби ви стрибнули з парашутом

Будете потім декілька днів відходити від шоку і посміхатися

Гратен з фенхелем — це небезпека. Відправить вас в нокаут за 10 секунд. Робиться ізі: нарізали картоплю, обсмажили фенхель, залили вершками, турботливо вкрили сирною ковдрою, запекли. Все. Ніяких танців з бубном і заморочок. Смак такий, ніби ви стрибнули з парашутом. Невідомо, трохи страшно, але капець як емоційно. Будете потім декілька днів відходити від шоку та посміхатися, мов дурні. Тому завтра підіть в магазин, купіть те чудо і приготуйте. Це не пропозиція, а завдання.

Як зробити гратен з фенхелем. Деталі. Я взяв одну цибулину фенхелю, 4 невеличкі картоплини і нарізав слайсами. Фенхель обсмажив з добрим шматом вершкового масла (3 хвилини). Потім виклав у форму половину картоплі, полив олією (трохи), посолив, зверху додав шар обсмаженого фенхелю, вкрив сирною ковдрою, знов виклав картоплю, сіль і перець, залив все сумішшю вершків (33%, 200 мл) та американської гірчиці (1 ст. л) і закрив сиром. Запікав 20−25 хвилин при 180 градусах. Спеції не додавав, бо фенхель має сильний анісовий смак.

Джерело