Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри «Брексіт», мігранти обирають Британію

Завдяки ним Сполучене Королівство обійде Францію за кількістю населення

На лондонській Оксфорд-стріт зазвичай багатолюдно. Фото propertyweek.com
На лондонській Оксфорд-стріт зазвичай багатолюдно. Фото propertyweek.com

Як інформує видання «і», якщо нинішнє сальдо міграції в обох державах збережеться, то вже до 2025 року Велика Британія випередить Францію за кількістю населення. Це станеться вперше з того часу, як з’явилася така статистика.

Днями британське ста­тистичне відомство ONS повідомило, що позитив­не сальдо міграції (різниця між кількістю осіб, які приїхали до Королівства з метою довго­строкового перебування, і кіль­кістю осіб, які покинули Брита­нію) становило торік 606 тисяч осіб. Це найвищий рівень після закінчення Другої світової війни.

Як зазначає «і», різниця у чи­сельності населення між Фран­цією і Великою Британією ско­рочується вже кілька десятиліть. Станом на середину 2021 року, чисельність населення Вели­кої Британії становила близько 67,026 мільйона осіб, а Франції - близько 67,71 мільйона осіб. Уже зараз у Британії жителів більше, ніж у континентальній Франції, загальну перевагу якої забезпечують 13 її заморських територій (зокрема, Реюньйон, Ґваделупа й Французька Ґвіа­на). «Заморське» населення, а це близько 2,8 мільйона осіб, також має французький пас­порт.

Франція і Велика Брита­нія мають подібний рівень при­родного приросту (різницю між кількістю народжених і кількістю померлих). Водночас позитивне сальдо міграції у Франції посту­пається британському й торік становило 161 тисячу осіб.

Отже, констатує «і», уже за два роки Сполучене Королів­ство обійде Францію за кількіс­тю населення. Навіть заморські території не допоможуть…

Після «Брексіту» (виходу Ве­ликої Британії з Європейсько­го Союзу) частина іноземців по­кинула Сполучене Королівство, переїхавши до ЄС. Однак жи­телів країн, що входять до Спів­дружності Націй (колишні бри­танські колонії), «Брексіт» не налякав. Як і раніше, охоче по­селяються у Британії.

Франція залишається дру­гою за кількістю населення дер­жавою Євроcоюзу. А лідирує за цим показником у ЄС Німеччи­на, де станом на середину 2021 року жили 83,1 мільйона осіб.

Схожі новини