Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рахунок за електрику — понад 1,2 мільйона євро!

«Я думав, у мене галюцинації»… А потім з’ясувалося, в усьому винна «помилка комп’ютера»

Карикатура thebraggingmommy.com.
Карикатура thebraggingmommy.com.

Житель бельгійського Мускрона (франкомовна Валлонія) Александр одержав гігантський рахунок за електроенергію — на понад 1,2 мільйона євро! Про це повідомив портал RTL Info. «Я тричі перевірив суму і врешті-решт дійшов висновку, що у мене галюцинації», — розповів чоловік.

«Я не міг у це повірити, думав, то якийсь жарт», — зазначив Александр у розмові з порталом. За його словами, протягом кількох днів він безуспішно скаржився компанії-енергопостачальнику на абсолютно не підйомний для нього рахунок за «світло». Нарешті, співробітник енергетичної компанії зателефонував Александру й пояснив: в усьому винна «помилка комп’ютера», тож понад мільйон євро клієнт платити не мусить.

Замість відняти суму комп’ютер додав…

За інформацією RTL Info, замість того, аби відмінусувати вартість енергії, яку виробили сонячні батареї Александра, комп’ютер компанії-енергопостачальника відповідну суму додав. От і вийшло, що після річного перерахунку чоловік заборгував фантастичні гроші…

«Коли розповідаю цю історію знайомим, ті зазвичай сміються, — розповів Александр. — Але якби вони отримали такий рахунок, не думаю, що хтось би сміявся… Нікому не бажаю того відчуття, яке виникло у мене, коли я відкрив конверт».

Схожі новини