Передплата 2024 ВЗ

Утримувала коханця? Віддай гроші чоловікові

За інформацією ЗМІ Ізраїлю, Рабинський суд у Хайфі вирішив, що жінка має повернути колишньому чоловікові гроші, які протягом багатьох років витрачала на коханця

У процесі розірвання шлюбу чоловік зумів довести Рабинському суду, що його дружина мала тривалий по­зашлюбний зв’язок і фактично утримувала свого кохан­ця за рахунок спільних коштів подружжя. «Протягом ро­ків жінка витрачала зі спільного статку на свого коханця в середньому 4000 шекелів (1200 доларів. – Авт.) на мі­сяць, зокрема на готелі й спільний відпочинок, – конста­тували судді. – Цей факт приголомшив суд своєю зух­валістю».

Жінка вимагала від свого чоловіка, військового ліка­ря у відставці, понад половину вартості їхнього будин­ку – як «компенсацію за різницю в доходах», пов’язану, на думку дружини, з професійним становищем чолові­ка. Що на це відповів Рабинський суд?

Він вирішив, що після розлучення ексдружина має право одержати половину вартості спільного житла («хоча воно було придбано здебільшого на кошти її чо­ловіка та його батьків»). Але водночас суд відрахував із коштів, що належать жінці від продажу будинку, ту суму, яку вона, за оцінкою суду, витратила на свого коханця... А розрив у доходах, на думку суду, пов’язаний з тим, що жінка постійно навчалася і не хотіла йти на роботу.

Як констатує портал janglo.net, «суд не тільки відхи­лив клопотання жінки про нерівний розподіл майна на її користь, а й розділив його на користь її чоловіка, якого фактично визнав потерпілою стороною».

Схожі новини