Передплата 2024 «Добра кухня»

На святі німецьких соціал-демократів — «коктейлі зґвалтування»

Вісім жінок, які зазнали насильства з боку своїх партійних колег, звернулися до поліції. Жертв може бути набагато більше

Під час традиційного літнього фесту фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі кілька жінок зазнали нападів за допомогою «коктейлю зґвалтування». Як повідомило видання Der Tagesspiegel, на партійному святі був присутній федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

До сексуальних нападів, інформує Der Tagesspiegel, дійшло минулого тижня у середу, на традиційній вечірці фракції СДПН у Бундестазі, у величезному наметі поблизу офісу канцлера. Участь у фесті взяли депутати Бундестаґу від СДПН, чиновники парламенту й партійці з регіонів, — загалом близько тисячі осіб.

«Вісім жертв, один випадок підтверджено дослідженнями»

За даними внутрішнього чату СДПН, доступ до якого одержав Der Tagesspiegel, «наразі є вісім жертв, один випадок підтверджено дослідженнями».

Der Tagesspiegel також одержав лист від керівного директора фракції СДПН у Бундестазі Матіаса Мартіна до депутатів його партії. У цьому листі, зокрема, сказано: «На нашому літньому фесті сталися напади на колег із застосуванням „коктейлів зґвалтування“ (німецькою K.o.-Tropfen — Авт.). Це обурливі інциденти, про які ми негайно повідомили поліцію у Бундестазі». Парламентська фракція соціал-демократів рекомендує усім жертвам, які ще не наважилися розповісти про напади, «негайно повідомити про все поліцію».

Що таке K.o.-Tropfen, або ж «коктейль зґвалтування»?

Цим терміном зазвичай називають кілька речовин. Найбільш поширеною з них є рідкий екстазі, або гамма-гідроксімасляна кислота (GHB). «Рідкий екстазі - безбарвний, не має запаху й смаку, — пише Der Tagesspiegel. — Ця речовина робить людей, які її споживають, безпорадними й беззахисними. Жертви „коктейлю зґвалтування“ можуть знепритомніти». Саме безпорадністю своїх партійних колег-жінок користувалися негідники на літньому фесті соціал-демократів…

Нагадаємо, на виборах до німецького Бундестаґу, які відбулися у вересні минулого року, Соціал-демократична партія Олафа Шольца набрала найбільше голосів. За підсумками виборів СДПН сформувала коаліційний уряд — разом із «Зеленими» й ліберальною Вільною демократичною партією (ВДП).

Схожі новини