Передплата 2024 ВЗ

Кропива ти моя, кропива…

Чемпіон світу з поїдання цієї рослини за пів години з'їв майже 17 метрів!

Усесвітній конкурс із поїдання кропиви, World Nettle Eating Contest, — щорічне традиційне свято у британському Дорсеті. Учасники жують пекучу рослину на час: журі вимірює загальну висоту стебел кропиви, спожитих «спортсменами» за 30 хвилин.

Цього року змагання проходили не лише серед чоловіків, а й серед жінок. Відважна Лінді Роджерс за 30 хвилин з'їла 12,8 метра кропиви, що принесло їй перемогу на конкурсі. А серед чоловіків неперевершеним виявився учасник, на ім'я Наял, який за пів години спожив стебла кропиви загальною вистою аж 16,4 метра!

Переможець серед чоловіків, на ім'я Наял, за 30 хвилин з'їв аж 16,4 метра стебел кропиви. Фото WalesOnline.
Переможець серед чоловіків, на ім'я Наял, за 30 хвилин з'їв аж 16,4 метра стебел кропиви. Фото WalesOnline.

За інформацією BBC, організатор унікального чемпіонату Раян Стронг вручив «королеві й королю кропиви» великі гарні кубки.

«Їсти треба чимшвидше. Тоді пече не так сильно»

Уперше конкурс відбувся 1996 року. Подейкують, після того, як два місцеві фермери посперечалися, у кого з них на присадибній ділянці кропива вища…

Як розповів головний організатор чемпіонату, існують певні «хитрощі», що допомагають учасникам їсти кропиву. «Це не та рослина, яку охоче кладемо до салату, — визнав Раян Стронг. — Один із секретів її споживання — робити це чимшвидше. Тоді пече не так сильно».

Схожі новини