Передплата 2024 «Добра кухня»

Як врятувати світ від Третьої світової війни?

Відповідь на це складне питання може бути надзвичайно простою - не дати можливості путіну нанести ядерний удар

Третя світова війна не просто може розпочатись, - вона вже на нашому порозі

Знову про Третю світову війну. Її загроза нікуди не зникла, навпаки з кожним днем стає усе більш реальною. Відповідальні особи, які мають необхідну інформацію, мабуть, погодяться, - що це не чергова страшилка, а об’єктивна констатація факту.

Переважній більшості людей не тільки не хочеться говорити про можливість Третьої світової війни, а навіть ніхто не хоче думати, що це може статися. Однак ми вимушені це робити, тому що Третя світова війна не просто може розпочатись, - вона вже на нашому порозі. Але пропоную обговорювати зараз не саму її можливість, а як врятувати світ від глобальної катастрофи.

Як врятувати світ від глобальної катастрофи

Я не буду лякати читачів потенційними наслідками ядерного апокаліпсиса, - вони мають суто теоретичний характер, оскільки світ ще ніколи не стикався з тотальним ядерним вибухом. Саме глобальна планетарна катастрофа і може знищити усе живе на нашій планеті, а Земля взагалі змінити свою орбіту.

Відомо, що майже 98% ядерного потенціалу знаходиться в арсеналах - США і рф. Цього арсеналу достатньо, щоб десятки разів знищити усе живе на планеті. Відомо також, що для того, аби ці арсенали у вигляді МБР (міжконтинентальні балістичні ракети), БРПЧ (балістичні ракети підводних човнів) та БРВБ (балістичні ракети важких бомбардувальників) - інколи це називають ядерною тріадою - перетворились із арсеналів у смертоносну зброю, конкретні уповноважені особи повинні здійснити комплекс заходів, щоб здійснити їх запуск. Очевидно, що значну роботу буде здійснено автоматично, на підставі відповідних програм, але їх запуск обов’язково буде здійснений конкретною особою. І від цієї особи врешті-решт і залежатиме чи дати старт глобальній ядерній катастрофі. Тобто життя на планеті все-таки залежить від цілеспрямованих дій конкретної людини чи людей.

У рф усі рішення приймає лише одна людина, і світ знає цю людину. Це - путін. Він, скориставшись нерішучістю колективного Заходу, став на шлях ядерного шантажу людства і присвоїв собі право визначати чи збережеться життя на планеті, чи ні.

Але путін - це вершина механізму бойового застосування ядерної зброї. Від нього ланцюжок буде простягатися до кінцевого виконавця команди, яку дасть путін. Ніхто не знає, скільки може пройти часу, щоб після того, як він натисне умовну червону кнопку, таку ж червону кнопку натиснули відповідальні особи біля пускових установок МБР. Ніхто достовірно не знає їх кількість, як і кількість тактичних ядерних зарядів.

Багато хто припускає, що якщо путін і зважиться на ядерний удар, то його команда, можливо, не буде виконана. А якщо буде виконана?
Рішення про початок війни з Україною путін прийняв особисто, і можна з впевненістю стверджувати, що й інші рішення він прийматиме так само, без будь-яких попередніх консультацій.

путін вважає, що він цар, а царі що хочуть, те і роблять

Війна була б локальною, якби путіну вдався бліцкриг. Бліцкриг не вдався, він програв на цьому етапі. Але тепер війна набрала усі обриси Третьої світової. Те, що вона наразі локалізована на території України, нічого не змінює.

Поміркуйте самі. В центрі Європи на величезній території ідуть повномасштабні бойові дії з застосуванням усіх видів озброєнь, за виключенням поки що ядерних сил. В цих бойових діях з обох боків беруть участь десятки тисяч солдатів, одиниць військової техніки, в ході боїв виникають величезні руйнування і є багато тисяч жертв.

В період Другої світової війни країни, які виступили проти Гітлера, створили антигітлерівську коаліцію. За таким прикладом після початку агресії путіна проти України створена антипутінська коаліція із 47 країн. Ця війна вже істотно впливає на світову економіку; за оцінками ООН, 1,7 млрд людей можуть відчувати голод через воєнні дії, а десятки і сотні мільйонів людей можуть померти з голоду, оскільки українське продовольство, яке потрібне багатьом країнам, навмисно заблоковане путіним в українських портах. По усьому світу відчуваються певні ознаки фінансової і енергетичної кризи. І є багато інших факторів, які вказують на планетарний масштаб війни в Україні. Те, що війна поки що не вийшла за межі території України, питання часу. Війна в Україні складається для путіна незадовільно, його армія не змогла вирішити ні однієї стратегічної мети. Це уже усвідомлюють усі, хто розбирається у військовій справі. І не мають особливого значення певні тактичні операції, які зараз відбуваються.

путін програв

Він це, мабуть, уже і сам зрозумів, але завдяки своєму величезному пропагандистському апарату намагається подати програш своєму населенню як перемогу. З кожним днем війни і з кожною новою тисячею вбитих своїх солдатів йому це все важче і важче робити. До тих пір, поки в магазинах рф будуть хоч якісь харчі і працюватиме телевізор, а жінки будуть відпочивати на турецьких пляжах, коли в цей час їх чоловіки чи сини продовжуватимуть вбивати українців, знищувати міста і села, гвалтувати українських жінок, маси будуть і далі йому вірити. Але коли українські Збройні сили перетворять хоч одне російське місто, аналогічне Маріуполю, в те, у що рашисти перетворили його, у путіна почнуться проблеми, а в рф - бунт.

І це не припущення, це - наші найближчі плани. Українська армія обов’язково звільнить від окупантів усю свою територію, а це буде шоком для усієї влади путіна і його населення.

Це - найближча перспектива.

Що буде робити путін?

Впевнений в тому, він може застосувати ядерну зброю. Це буде для нього єдиним спасінням, аби не втратити владу.

Для нього це було б найбільшою трагедією, а не можлива загибель сотень тисяч своїх солдатів. Можливо, путін спочатку застосує тактичну ядерну зброю. І не тільки в Україні, а й в інших європейських країнах, сподіваючись на те, що не отримає належної відповіді від НАТО. Але можна впевнено сказати, що відповідь НАТО буде потужною і надзвичайно руйнівною для путіна.

Тобто, як тільки путін зважиться на ядерний удар, навіть тактичний, це буде початком глобальної ядерної катастрофи, і Третя світова війна дуже швидко охопить увесь світ. Ті країни, які зараз споглядають, як путін знищує велику європейську державу, а деякі навіть йому у цьому потурають - загинуть одними із перших. Переможців у цій війні може і не бути.

Що ж нам робити, як врятувати світ?

Питання, на перший погляд, дуже складне, а якщо добре подумати, то досить просте. Світ же переміг і Гітлера, і Бін Ладена, і багатьох інших.
Не можна допустити, щоб людство було заручником одного неадекватного, а, може, і божевільного маніяка.

Що в цій ситуації робити, коли ядерна катастрофа невпинно наближається.

Закликати окремі країни чи чинні міжнародні структури вплинути на путіна - неефективно. путін розуміє тільки силу, все інше на нього не діє. Сподіватись на ООН - марно. Ця міжнародна структура була створена країнами-переможцями у Другій світовій війні. Головний сенс її виникнення - не допустити Третьої світової війни. Але, як показав час, колись авторитетна глобальна міжнародна структура втратила свої первісні можливості і впливи та перетворилась на малоефективну організацію, де багато говорять і мало що можуть зробити для безпеки на планеті. І головну деструктивну роль в цій організації грає рф, яка присвоїла собі велич перемоги усіх народів над Гітлером і фактично сама зараз перетворилась на головного агресора.

Сподіватись на те, що Рада безпеки ООН ухвалить рішення проти рф - нереально, але навіть якщо таке і відбудеться, то рф має право вето, і рішення буде заблоковане, що вже не раз і було.

Чи можна було запобігти путінській агресії?

Що можна було зробити, щоб ця війна не розпочалася і не створила загрозу людству?

Відповідь на це питання дуже проста - однозначно можна було не допустити. Для цього потрібно було відкинути штучно створені складнощі - прийняти Україну у НАТО. Якби Україна була членом НАТО, путін не наважився б розпочати цю війну.

Але війна вже розпочалася, що тепер робити, щоб вона не закінчилася ядерною катастрофою?

Знову ж відповідь на це складне питання може бути надзвичайно простою - не дати можливості путіну нанести ядерний удар. Але як це зробити?

Поки ще є час, треба діяти. Як вже зазначалось, ООН була створена для того, щоб запобігти новій світовій війні, але, як відомо,
у Третьої світової війни - переможців не буде, оскільки буде знищено все, в тому числі і життя на планеті.

Тому доцільно вже зараз ініціювати створення нової міжнародної структури, яка б враховувала усі зміни, які відбулись у світі за останні 75 років, і яка б мала ефективні механізми запобігання глобальної катастрофи на планеті. Мандат цієї новоствореної міжнародної структури повинен мати вирішальне значення щодо примусу окупанта до миру. Щодо агресора ніхто не повинен мати право вето, а така форма міжнародних відносин, як агресія, повинна бути виключена. Ця організація повинна мати сили швидкого реагування, які могли б забезпечити виконання прийнятих рішень.

Ядерні сили країн, які їх мають, мусять бути під міжнародним контролем, а усі країни повинні бути рівні у своїх правах і можливостях. Якщо між країнами виникають суперечки, вони повинні бути розглянуті міжнародним судом, який утворить ця організація.

Має бути створена така міжнародна структура, яка об’єднає усі без винятку країни, з однієї сторони, а з другої, ні одна суверенна країна не може бути поза межами цієї організації.

Одним із пріоритетів новоствореної організації повинна бути повага і непорушність міжнародно визнаних кордонів країн.

Це, так би мовити, найближча перспектива. Я не за те, щоб розпустити ООН. Ні, цю міжнародну структуру можна залишити, але надати їй виключно гуманітарних функцій і повноважень, а нова міжнародна безпекова організація має бути створена, і якомога швидше.

Але що ж робити з реальною перспективою ядерного удару, який може здійснити путін?

Це головне завдання тепер для цивілізованого світу.

Україна зараз в епіцентрі світової політики. І природно, що саме наша країна повинна ініціювати кардинальні зміни в міжнародній політиці, особливо в частині безпекових гарантій. Адже Україна стала жертвою агресії, в тому числі і через недосконалість міжнародних механізмів, які не забезпечили суверенну державу від нападу. Україна робила усе можливе на міжнародній арені, щоб запобігти вторгненню військ окупанта, але усі ці кроки не убезпечили її від цієї війни.

Це означає, що існуючі міжнародні безпекові гарантії неефективні і не забезпечують захист країни від агресора, який нехтує будь-якими своїми зобов’язаннями.

Міжнародна спільнота не може продовжувати жити уявленнями про безпеку країн і народів, яка створилась після Другої світової війни, світ змінився і реально перебуває на порозі Третьої світової війни. Треба діяти. Українці героїчно і відважно відбивають усі атаки агресора, але можливості і ресурси нашого народу не безкінечні. путін це знає, а тому і розраховує довготривалою війною виснажити український народ і дочекатись, коли загине останній українець. Але нас, українців, це не влаштовує - героїчні Збройні сили обов’язково завдадуть путіну смертельної поразки. Вона призведе до краху путіна і його влади. Впевненість українців у безумовній перемозі над путіним ґрунтується не тільки на героїзмі і самопожертві українського народу, але й підтримці наших щирих друзів у світі, які усвідомлюють, що їх мир і благополуччя зараз захищають українські солдати на полі бою.

Український народ щиро вдячний за братерську допомогу, яку отримує з багатьох країн світу. Та допомогу американського народу важко переоцінити, без такої допомоги Україна не справиться з світовим злом, яке представляє путін і породжений ним рашизм. Захищаючи Україну, американський народ тим самим захищає і мир та щастя своєї країни.

Але для того, щоб врятувати світ від Третьої світової війни, необхідні додаткові зусилля США і лідера західного світу - президента Джо Байдена. США є останньою надією, що цей світ можна зберегти і врятувати.

В Україні багато хто не вірив у те, що путін може розпочати повномасштабну війну, але він її розпочав. Тепер у світі багато хто не вірить, що путін може застосувати ядерну зброю.

Навіщо такий світ, якщо у ньому не буде росії, - так налаштовують кремлівські пропагандисти російський народ.

Схожі новини