Передплата 2024 ВЗ

В Росії можуть з’явитися Путінград і Ангельська область

Ексмер вважає, що такі зміни «забезпечать подвійну вигоду: зросте туристська привабливість, і вона дасть потужний імпульс до розвитку»

Як повідомили російське видання 29.ru. та інші ЗМІ, колишній мер Архангельська Олександр Донской проявив ініціативу з метою «підвищити привабливість свого міста», а також змусити чиновників «не косячить». Свою ідею він назвав «грамотним неймінгом», і вона полягає в тому, щоб надалі іменувати Архангельськ Путінградом, а область – Ангельською. Ця ідея прийшла йому в голову, коли він оголосив конкурс на новий герб міста.

Нинішній герб Архангельська.
Нинішній герб Архангельська.

На цю думку його наштовхнув той факт, що на нинішньому гербі Архангельська зображена сцена із Пекла, в якій Архангел Михаїл вражає чорта. На думку Донского – це не переконлива картина, вона викликає негативні асоціації. У переможеного представника нечистої сили на гербі «занадто вальяжна» поза, «схоже, що він задумався про реванш». З іншого боку Архангел Михаїл виглядає занадто войовничо, він більше схожий на бетмена, озброєний невиразним щитом і не характерним коротким мечем. Ексмеру здалося, що з таким гербом і з такою назвою важко побудувати позитивний імідж. Тому він сказав, що було б логічно іменувати регіональний центр містом Ангельськом, однак це здалося йому недостанім, і він для міста запропонував «більш стабільну назву – Путінград», а ось область можна було б іменувати і Ангельською. Ексмер вважає, що такі зміни «забезпечать подвійну вигоду: зросте туристська привабливість, і вона дасть потужний імпульс до розвитку».

Крім того, на його думку, з такою назвою міста «малоймовірно, що який-небудь чиновник «наважиться косячить», тому всі гроші з бюджету міста будуть використовуватись дбайливо, і програму розвитку міста краще виконанають».

Більше того, за його словами вислів «місто Путінград в Ангельському регіоні» звучить дуже «круто і привабливо». На своїй сторінці в Інстаграм він поставив статус:

«Путінграду бути!», а в коментарях читачі підтримують ідею і навіть уже запропонували провести з цього питання референдум. Деякі із них нагадують, що в Архангельську народився не Путін, а Ломоносов, інші зазначають: «Неймінг? (де, цікаво, таке слово відкопали?) А, можливо, це просто ідіотизм?».

Користувач, який підписався «Доктор з Чумбарівки», нагадав: «Не нонсенс і навіть не шизофренія мера. Це звичайний злочин. Лідери приходять і відходять. В кінці 1920-х років, Сталін заборонив називати святе місто Архангельськ Сталінопортом, як хотіли вислужитися депутати обласної ради. Але це єдиний випадок, на тлі Сталінградів, Сталіно, Сталінабадів і т.п.! (Навіть Сталін, колишній семінарист, не ставив себе вище небесних сил і Бога)». Крім того, він вважає назву Ангельськ безглуздою, бо вже є Лос-Анджелес, а також, що це нібито принижує ім’я єдиного Архангела до простого ангела, яких багато.

На думку ж деяких читачів, поява цієї ідеї в російському інформаційному просторі говорить тільки про те, що російська влада вирішила подивитись, як суспільство зустріне ідею про перейменування міст країни в честь живого Путіна. Як бачимо, не всі в захопленні.

Читайте також: Росія намагається ліквідувати «Меморіал», який захищав і українців також…

Схожі новини