Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як кримські чиновники обманули довірливу королеву Великобританії та скористалися жагою до публічності «імператорського дому Романових»…

Днями російська «Парламетская газета» здивувала весь британський істеблішмент, опублікувавши статтю під заголовком «Королева Великобританії визнала російський статус Криму, на черзі - принц Вільям?»

«Красоту гри» російських чиновників з обведення навкруги пальця королеви Єлизавети не можна не оцінити. Вони заздалегідь прорахували, що британська королева є ввічливою людиною, а тому, якщо написати їй листа, то вона обов’язково відповість.

Спецоперацію із заманювання королеви розробили ретельно. Знайшли найбільш безневинних авторів. Послати листа королеві вирішили від імені школярів Севастополя. Як розповів журналістам директор Малої академії наук Севастополя Сергій Пасеїн, лист послали від імені учнів четвертих класів декількох шкіл міста, які вивчають англійську мову. Лист написаний з участю вчительки Олени Залєщук начебто в рамках роботи літньої школи на занятті «Подорож до Великобританії». Написали, мовляв, ми тут вивчаємо англійську мову та географію Великобританії, і ваша країна нас дуже цікавить. Писали про те, чим вони захоплюються, що їм цікаво, а в кінці побажали королеві здоров'я.

Не останню роль зіграла історична пам'ять британців про Севастополь з часу Кримської війни, адже в Криму тоді загинуло чимало воїнів з туманного Альбіону. І британці свято бережуть їх пам'ять. Королева була поставлена перед фактом: не відповісти — світова преса напише, що королева британців не ввічлива людина і не шанує пам'ять полеглих. Отже, думаючи, що пишуть їм дійсно діти, англійські радники вирішили бути ввічливими і відповісти на лист.

Зараз в Севастополі зізнаються, що відповідь була для них несподіванкою. З того часу пройшло уже майже пів року, і кримські чиновники думали, що спецоперація провалилась. Вони раптом отримали довгоочікувану відповідь від королеви. Довірлива Єлизавета І І подякувала дітям за листа і доклала буклети з корисною та цікавою інформацією про себе і свою сім'ю. Вона також подякувала учням за інтерес до англійської мови.

Але лист потрапив зовсім не в руки дітей. Його віддали дітям тільки після того, як на весь світ розтрубили новину: «Королева Великобританії Єлизавета І І вказала на конверті адресу: „Севастополь, Росія“. Таким чином, британська корона фактично визнала російський статус Криму».

Насправді зовсім ні, бо кримські чиновники зовсім не знають (або не хочуть знати), що в світовій пошті заведено вказувати адреси за принципом не де-юре, а де-факто, і ніяка адреса, яка пройшла світову пошту, не є юридичним фактом, а просто позначає місце на глобусі. Іншими словами, світова пошта адресу «…Севастополь, Росія» читає як «…Севастополь, фактичне володіння Росії», що зовсім не означає «правову приналежність до Росії» за міжнародним правом. А, отже, лист з такою адресою зовсім не є визнанням політичного статусу. Це знають ті, хто писав листа в Лондоні, але не знають ті, хто організував спецоперацію з фіктивного визнання Криму російським з боку Великобританії.

В Криму вихваляються, що наступний лист вони напишуть принцу Вільяму і Кейт Міддлтон. Але чогось думається, що британці, одного разу оцінивши підступність кримчан, вдруге на їх наживку вже не клюнуть…

На днях «Високий замок» писав про бучне весілля в Санкт-Петербурзі начебто «спадкоємця імператорського трону Великого князя Георгія Михайловича і його дружини Світлійшої княгині Вікторії Романової», а насправді Ребекки Беттаріні, жителів Іспанії. Звісно, для людей, які називають себе «імператорським домом Романових» будь-яка публікація — як манна небесна. Ті, кого забувають, раді будь-якій згадці в ЗМІ.

То ж виявляється, що для «Великого князя Георгія Михайловича і його дружини Світлійшої княгині Вікторії Романової» (тобто Ребекки Беттаріні", а головне для їх матері «Великої княгині Марії Володимирівни», теж жительки Іспанії, яка називає себе «Її імператорська величність», цього виявилось замало, і вони, щоб отримати ще одну публікацію, вирішили привітати з 30-річчям газету кримських колаборантів, друкований орган так званого «кримського парламенту» «Крымские известия».

Вони виготовили спеціальну медаль, привітальну адресу і вручили її редакторці газети. І хоч вони, очевидно, не прочитали жодного номера колаборантської газети, але пишуть: «Ваша газета стала живим літописом Кримського півострова, доводячи до суспільства об'єктивну інформацію в дусі кращих традицій російської журналістики. Я високо ціную працю редакції газети на ниві служіння Батьківщині. Бажаю здоров'я, благополуччя, творчих успіхів і допомоги Божої. Мій син приєднується до моїх привітань. Запевняю Вас в моєму щирому ставленні до Вас». І хоч батьківщина газети не Росія, якій вона зараз служить, а Україна, за якої вона й створювалась, та газета дійсно притримується «кращих традицій російської журналістики» служити владі і тільки владі.

У відповідь отримали публікацію з своїми портретами, з якої кримські читачі дізналися, що є в світі людина, яка називає себе «Її імператорська величність, глава Російського імператорського дому Велика княгиня Марія Володимирівна та Великий князь Георгій Михайлович і його дружина Світлійша княгиня Вікторія Романова». Для невизнаного Криму, який так палко мріє про хоч будь-яке визнання, і то вже велике досягнення, бо, як бачите, про нього не забувають ні справжні королеви, ні фейкові «царі».

Читайте також: Росія всюди стирає ідентичності підкорених народів

Схожі новини