Передплата 2024 «Добра кухня»

Гаррі й Меган ідуть у «відставку»

Бути «високопоставленими» членами королівської родини принц і принцеса Сассекські більше не хочуть

Онук британської королеви Єлизавети І І, принц Гаррі, і його дружина-американка, принцеса Меган, оголосили, що відмовляються від ролі «високопоставлених» членів королівської родини. Можна припустити, що Гаррі й Меган утомилися жити «під лупою». Раніше подружжя неодноразово наголошувало, що витримувати надмірну увагу ЗМІ йому дуже важко.

Заяву Гаррі й Меган Маркл опри­люднив Букінгемський палац. Ти­тулована пара написала, зокрема, що планує відігравати «нову роль» у ко­ролівській родині і має намір «працюва­ти, аби стати фінансово незалежною». Своє рішення, повідомили принц і прин­цеса на сторінці подружжя у соціальній мережі Інстаграм, вони прийняли «піс­ля багатьох місяців міркувань і дискусій». Водночас Гаррі й Меган пообіцяли й на­далі «повною мірою підтримувати Її Ве­личність Королеву».

Як пояснили Гаррі й Меган, свій час вони тепер ділитимуть між Великою Бри­танією і Північною Америкою (але кажуть, «продовжать виконувати наші обов’язки щодо Королеви, Британської співдруж­ності й інституцій, що перебувають під нашим патронатом»). «Ця географіч­на рівновага дозволить нам виховува­ти нашого сина Арчі з вдячністю до ко­ролівської традиції, у якій він народився, — пояснило подружжя. — І водночас за­певнить нашій родині простір для кон­центрації на наступному етапі діяльності, зокрема, на заснуванні нашої нової бла­гочинної інституції».

Під час нещодавніх Різдвяних свят Гаррі й Меган літали до Канади, аби про­вести там час зі своїм сином Арчі (наро­дився у травні минулого року). Після по­вернення до Лондона принц і принцеса відвідали посольство Канади у Сполуче­ному Королівстві, — аби подякувати пів­нічноамериканській державі за «неймо­вірну» гостинність. Канада для Меган Маркл, яка виросла у США, не чужа: коли вона знімалася в американському теле­серіалі Suits, то жила у Торонто.

Несподіване рішення Меган і Гаррі про відмову від ролі «високопоставлених» чле­нів королівської родини там сприйняли, м’яко кажучи, без ентузіазму. «Розуміємо їхнє бажання мати інший підхід до справи, але це складні питання, які вимагатимуть часу, — сказано, зокрема, в офіційній заяві Букінгемського палацу. — Дискусії з прин­цом і принцесою Сассекськими перебу­вають на попередньому етапі».

За інформацією ВВС, нікого з членів ко­ролівської родини Гаррі й Меган не попе­редили. Як кажуть джерела агенції, у Букін­гемському палаці «розчаровані», а деяких членів монаршої родини обурила начеб­то «образлива» форма заяви Меган і Гаррі.

35-річний принц Гаррі є онуком ко­ролеви Єлизавети І І, молодшим сином спадкоємця британського трону прин­ца Чарльза й загиблої в автокатастрофі принцеси Діани. У черзі на престол Гаррі аж шостий — після Чарльза, свого брата, 38-річного принца Вільяма, й трьох його дітей. 2018 року Гаррі одружився з роз­лученою американською кіноакторкою Меган Маркл, яка на три роки старша від принца. У травні минулого року народив­ся їхній синочок Арчі. Вагітність, розпові­ла торік Меган у документальному філь­мі телеканалу ITV, була для неї «важкою» — через постійну увагу медій. Життя «під лупою» витримують не всі…

Схожі новини