Передплата 2024 «Добрий господар»

У Конгресі США представили резолюцію щодо втручання Росії у вибори в Україні

  • 22.03.2019, 12:16
  • 937

У Палаті представників Конгресу США представили резолюцію, яка засуджує спроби Росії втрутитися у вибори в Україні.

Американські політики висловили підтримку Україні, повідомляє «Сегодня» із посиланням на посольство України в США.

Відзначається, що двопартійна група конгресменів, членів Конгресового українського кокуса на чолі з конгресменом від штату Пенсільванія Бренданом Бойлом внесла на розгляд резолюцію, в якій висловлює тверду підтримку права українського народу вільно обирати своє керівництво і визначати власне майбутнє.

«У документі висловлюється підтримка суверенітету і територіальної цілісності України і рішуче засуджуються спроби влади РФ та її агентів втрутитися у вибори в Україні, зокрема, шляхом здійснення шкідливих кібероперацій і спроб вплинути на громадську думку через контрольовані Кремлем ЗМІ і соціальні мережі», — йдеться в повідомленні посольства.

Крім того, конгресмени закликають уряд США надати українському уряду допомогу в зусиллях із захисту виборчої системи країни від загроз з боку РФ, в тому числі в інтернеті.

Відзначимо, нещодавно експерти США зійшлися на думці, що Росія на українських виборах відпрацює схему втручання в американські. В Америці вважають, що таким чином Москва веде підготовку до президентських виборів у США, які відбудуться у 2020 році.

У свою чергу колишній директор національної розвідки США (в 2010—2017 роках) генерал Джеймс Клеппер відзначав, що Путін використовував Україну як лабораторію. За його словами, Москва використовує досвід втручання у вибори США, який випробувала на Україні.

Схожі новини